Mainos

Vihattu ja rakastettu klassikko palaa juhlapöytiin

Nuoren valmistujaiset ovat monessa perheessä niin iso tapaus, ettei järjestelyissä kitsastella. Vaikka maan talous on ruvella, kotitaloudet satsaavat rahaa kevään juhliin.

Valmistujaisten ruokatarjoilujen ykkössuosikki on kylmä buffet-pöytä. Vuosien varrella pöydän koostumus on vaihdellut. Tänä vuonna pinnalla on street-ruoka.

– Esimerkiksi nyhtöpossu-sandwich, joka tarjoillaan buffet'n osana. Ja kaikki muu tällainen helppo, ei-liian-fiini ruoka. Tavallaan retroruokaa modernilla otteella, kuvailee kevään buffettia toimitusjohtaja Jarno Mäkisalo Theron Cateringista.

Juhlia järjestäessään ihmiset etsivät ideoita alan lehdistä ja blogeista, mutta tarjous pyydetään realiteettien puitteissa.

– Kotona tilat ovat usein ahtaat eikä mitä tahansa pysty järjestämään. Sitten mietitään ruokiakin vähän puitteiden mukaan, sanoo Mäkisalo.

Erikoisruokavaliot näkyvät catering-palveluissa vuosi vuodelta selvemmin.

– Allergioita tuntuu olevan enemmän, mutta mitään supererikoista ei meiltä pyydetä, kertoo Mäkisalo.

Näin siitä huolimatta, että nykyään ihmiset saattavat noudattaa hyvinkin erikoisia ruokavalioita terveysbuumin innoittamina.

Vaikka blogeja seurataan ja maailman tuulia haistellaan, niin aina joskus vanhat klassikot palaavat.

– Voileipäkakkuja on kyllä tilattu tänä vuonna enemmän kuin viime vuonna. Oliskohan voileipäkakku tekemässä paluuta, enteilee Mäkisalo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.