Valmistatko sinäkin lasagnen tästä jauhelihasta? Tyypillinen moka voi tärvellä lempiruokasi

Poimi videolta ohjeet helpon lasagnen valmistukseen.

Moni meistä käyttää lasagnen valmistukseen liian vähärasvaista jauhelihaa. 

Pastalevyistä sekä jauheliha- ja juustokastikkeesta koostuva lasagne kuuluu monissa perheissä suosikkiruokien joukkoon, jota valmistetaan niin arkena kuin juhlana. Tuttuudestaan huolimatta moni sortuu tätä ruokalajia valmistaessaan virheisiin, joilla voi olla luultua suurempi merkitys lopputulokseen.

Seuraavassa listauksessa on lueteltu tyypillisimpiä mokia, joihin ihmiset lasagnea valmistaessaan sortuvat. Nämä tavat kannattaa karsia omista ruoanlaittorutiineista välittömästi!

1. Käytät pelkästään naudan jauhelihaa

Perinteistä jauhelihalasagnea valmistettaessa lihan valinta on erittäin tärkeässä roolissa. Vaikka olisit tottunut käyttämään ruoanlaitossa naudan jauhelihaa, lasagnen valmistukseen tämä vähärasvainen liha ei välttämättä ole se kaikkein paras vaihtoehto. 

Maukkain lopputulos syntyy, kunhan uskallat käyttää lasagnen valmistukseen rasvaista lihaa, kuten porsaan jauhelihaa.

Voit käyttää valmistukseen myös puolet porsaan ja puolet naudan jauhelihaa, tai vaihtoehtoisesti voit lisätä vähärasvaisen naudan jauhelihan joukkoon hieman rasvaista makkaraa tai pekonia.

Hyvä nyrkkisääntö on, että mitä enemmän rasvaa, sitä enemmän makua. 

2. Kasaat lasagnen väärässä järjestyksessä

Jos vuoan pohjalle takertuneet pastalevyt ovat sinulle liiankin tuttuja, kannattaa kiinnittää huomiota kasaamisvaiheeseen. Lasagne tulisi aina koota vuokaan järjestyksessä: Kastike, pasta, täyte ja toista.

Sen lisäksi, että pieni määrä vuoan pohjalle levitettyä kastiketta estää pastaa takertumasta vuokaan, täyte on helpointa levittää tasaisen pastalevyn päälle.

3. Et käytä muovikelmua

Lasagne on parhaimmillaan mehevä, ei lainkaan kuiva. Jos lasagnesi tuppaa kuivumaan päältä kivikovaksi, syy tähän saattaa löytyä siitä, ettet peitä vuokaa paiston aikana oikeaoppisesti.

Moni peittää lasagnen paiston aikana alumiinifoliolla, mutta kokki Ricco DeLucan mukaan paras lopputulos syntyy, kun mukaan ottaa myös kelmun. Kokin mukaan vuoka tulisi peittää ensin muovikelmulla, ja vasta tämän jälkeen alumiinifoliolla. Tämä ravintoloissa käytetty kikka takaa, että höyry pysyy vuoan sisällä.

4. Et anna ruoan tekeytyä

Vaikka juuri uunista tullutta herkullista lasagnea voi olla vaikea vastustaa, tämän ruokalajin kanssa maltti on valttia. Ennen lasagnen kauhomista lautaselle sinun tulisi malttaa odottaa vähintään 15 minuuttia, jopa puoli tuntia ennen maistamista.

Kun annat ruoan vetäytyä ennen tarjoilua, lasagnepysyy paremmin kasassa tarjoiltaessa. Toinen syy vetäytymiseen löytyy mausta: liian kuuma ruoka polttaa ainoastaan kielesi, etkä maista ruokalajin kaikkia herkullisia makuvivahteita.

Lähde: Mashed

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja