Moni meistä käyttää lasagnen valmistukseen liian vähärasvaista jauhelihaa.
Pastalevyistä sekä jauheliha- ja juustokastikkeesta koostuva lasagne kuuluu monissa perheissä suosikkiruokien joukkoon, jota valmistetaan niin arkena kuin juhlana. Tuttuudestaan huolimatta moni sortuu tätä ruokalajia valmistaessaan virheisiin, joilla voi olla luultua suurempi merkitys lopputulokseen.
Seuraavassa listauksessa on lueteltu tyypillisimpiä mokia, joihin ihmiset lasagnea valmistaessaan sortuvat. Nämä tavat kannattaa karsia omista ruoanlaittorutiineista välittömästi!
1. Käytät pelkästään naudan jauhelihaa
Perinteistä jauhelihalasagnea valmistettaessa lihan valinta on erittäin tärkeässä roolissa. Vaikka olisit tottunut käyttämään ruoanlaitossa naudan jauhelihaa, lasagnen valmistukseen tämä vähärasvainen liha ei välttämättä ole se kaikkein paras vaihtoehto.
Maukkain lopputulos syntyy, kunhan uskallat käyttää lasagnen valmistukseen rasvaista lihaa, kuten porsaan jauhelihaa.
Voit käyttää valmistukseen myös puolet porsaan ja puolet naudan jauhelihaa, tai vaihtoehtoisesti voit lisätä vähärasvaisen naudan jauhelihan joukkoon hieman rasvaista makkaraa tai pekonia.

