Mainos

Valitse oikeita asioita lautaselle – pysyt terveenä pahimmankin flunssakauden läpi

Antioksidantti- ja vitamiinipitoiset kasvikset ja marjat voivat auttaa sinua pysymään terveenä läpi talven. 

Alkuvuosi on aikaa, jolloin ympäriltäsi saattaa kuulua tavallista enemmän pärskintää ja niiskutusta. Jos haluat tehostaa puolustusjärjestelmääsi ja välttyä tautien tarttumiselta, sinun ei tarvitse muuta kuin lähteä ruokakauppaan tai kurkistaa jääkaappiin. 

Seuraavat raaka-aineet voivat auttaa sinua pysymään terveenä läpi flunssakauden.

Paprikat ja sitrushedelmät

Kun puhutaan immuunijärjestelmää tukevasta C-vitamiinista, monelle tulee ensimmäisenä mieleen sitrushedelmät, kuten appelsiini ja greippi. Vaikka sitrushedelmät ovatkin loistavia C-vitamiinin lähteitä, usko tai älä, paprikat sisältävät itse asiassa enemmän tätä flunssakauden tärkeää vitamiinia.

Mustikat

Mustikoissa on paljon hyvää tekeviä ainesosia pienessä muodossa. Mustikat sisältävät muun muassa flavonoideja, jotka tehostavat immuunijärjestelmää ja auttavat vahingoittuneita soluja paranemaan. Tämän lisäksi mustikat sisältävät aimo annoksen vitamiineja, kuten C- ja A-vitamiinia, mutta myös runsaasti kuitua ja mangaania.

Vihreä tee

Vihreää teetä on käytetty vuosisatojen ajan lääkkeenä sen sisältämän antioksidantin, katekiinin vuoksi. Vihreä tee ja vastustuskykyä parantava hunaja on yleisesti tunnettu yhdistelmä flunssan hoitoon, mutta vihreää teetä kannattaa kokeilla nesteenä myös erilaisissa smoothieissa.

Sienet

Yllättävää kyllä, myös sieniä suositellaan nauttimaan pahimman flunssakauden aikana. Sienet sisältävät yhdistelmän tärkeitä vitamiineja, mineraaleja ja entsyymejä, jotka auttavat vastustuskykyäsi pysymään vahvana.

Mantelit

Monet pähkinät, mutta erityisesti mantelit, sisältävät joukon tärkeitä ravintoaineita, kuten proteiinia ja E-vitamiina. E-vitamiini näyttelee C-vitamiinin kanssa tärkeää osaa immuunijärjestelmässä. E-vitamiinin lisäksi mantelit sisältävät runsaasti myös muita tärkeitä hivenaineita, kuten kalsiumia, rautaa, magnesiumia ja sinkkiä.

Ristikukkaiset vihannekset 

Ristikukkaiset vihannekset, kuten parsakaali, kaali ja ovat todellista superruokaa. Nämä vihannekset ovat täynnä A-, C- ja E-vitamiineja, antioksidantteja ja kuitua.

Lähde: Geisinger

***


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja