Vaivaako yskä? Selätä se tällä tujulla juomalla – vain aikuisille!

viski
Kotikutoista yskänlääkettä ei aivan baarista saa, sillä viskin sekaan lisätään myös hunajaa ja sitruunaa. Kuvituskuva. Shutterstock

Unohda tavalliset yskänlääkkeet, ja kaiva muutama tuttu aine sekä viskipullo esille, vinkkaa TheKitchn-sivusto.

Inhottavaa ja yleistä flunssaa voi ehkäistä monilla eri tavoilla. Valkosipuli, inkivääri, C-vitamiini ja kuumat juomat ovat tuttuja keinoja, mutta myös esimerkiksi tämä rasvaa polttava superjuoma toimii hyvin tautia vastaan.

Joskus parhaimmistakin ehkäisytavoista huolimatta flunssa kuitenkin iskee, ja kotiin on jäätävä yskän, kuumeen ja kurkkukivun kourissa. Mikään ei ole inhottavampaa, kuin herätä yskimään keskellä yötä. Yskään on kuitenkin keksitty loistava, täysi-ikäisille suunnattu kotirohto: viskiin sekoitetaan hunajaa ja sitruunaa!

Viskin tehokkuus on Thrillist-sivuston mukaan huomattu jo vuonna 1941, kun Time-lehdessä viitattiin viskiin "yhtenä halvimmista ja parhaista ihmisen tiedossa olevista kipulääkkeistä". Artikkelissa kaksi lääkäriä kertoivat, että vain muutama kulaus viskiä lisäsi kipukynnystä jo 45 prosenttia kahden tunnin ajaksi.

TheKitchn-sivusto arvioi yskänlääkkeen vaikutuksen perustuvan kuitenkin pikemminkin hunajaan, sillä sen on todettu olevan tehokas hoito yöllä iskevään yskään.

On hyvä muistaa, että liiallinen viskin juonti vain kuivaa kehoa, joka ei ole flunssankourissa ollenkaan hyvä asia. Kotirohtoa täytyy nauttia siis kohtuudella.

Aikuisten rohto yskän hoitoon:

0,6 desilitraa Bourbon-viskiä

puolikkaan sitruunan mehu

1 ruokalusikallinen hunajaa

(halutessasi 0,61,2 desilitraa vettä)

Sekoita juomalasissa yhteen viski, sitruunanmehu sekä vesi, jos haluat laittaa seokseen vettä. Lämmitä seosta mikrossa noin 45 sekuntia. (Lämmitys onnistuu myös hellalla kattilassa.)

Lisää seokseen hunaja, ja vatkaa sekaisin. Lämmitä juomaa mikrossa vielä toiset 45 sekuntia. Odota, että juoma jäähtyy ja nauti!

Lähteet: TheKitchn, Thrillist

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!