Väitteet makkaran ja kinkun syöpävaarallisuudessa eivät lukijoita huoleta

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan prosessoitu liha ollaan luokittelemassa suolistosyöpään altistavaksi. 

Se tarkoittaa käytännössä sitä, että makkara, kinkku ja pekoni on linkitetty syöpään siinä missä asbesti, arsenikki ja tupakka.

Tilanne ei kuitenkaan näytä huolestuttavan valtaosaa MTV Uutisten nettikysymykseen vastanneita.

Kysymykseen oli tullut klo 19.30 mennessä yli 4700 vastausta. Vastanneista 70 prosenttia ilmoitti, että ei ole huolissaan lihansyönnin terveysriskeistä. 30 prosenttia vastanneista on kuitenkin ainakin vähän huolissaan lihatuotteiden haitallisista vaikutuksista terveyteen.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja