Väitteet makkaran ja kinkun syöpävaarallisuudessa eivät lukijoita huoleta
Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan prosessoitu liha ollaan luokittelemassa suolistosyöpään altistavaksi.
Se tarkoittaa käytännössä sitä, että makkara, kinkku ja pekoni on linkitetty syöpään siinä missä asbesti, arsenikki ja tupakka.
Tilanne ei kuitenkaan näytä huolestuttavan valtaosaa MTV Uutisten nettikysymykseen vastanneita.
Kysymykseen oli tullut klo 19.30 mennessä yli 4700 vastausta. Vastanneista 70 prosenttia ilmoitti, että ei ole huolissaan lihansyönnin terveysriskeistä. 30 prosenttia vastanneista on kuitenkin ainakin vähän huolissaan lihatuotteiden haitallisista vaikutuksista terveyteen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan