Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Väitteet makkaran ja kinkun syöpävaarallisuudessa eivät lukijoita huoleta

0:48Kinkut ja makkara linkitetty suolistosyöpään
Julkaistu 26.10.2015 19:40

MTV LIFESTYLE

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan prosessoitu liha ollaan luokittelemassa suolistosyöpään altistavaksi. 

Se tarkoittaa käytännössä sitä, että makkara, kinkku ja pekoni on linkitetty syöpään siinä missä asbesti, arsenikki ja tupakka.

Tilanne ei kuitenkaan näytä huolestuttavan valtaosaa MTV Uutisten nettikysymykseen vastanneita.

Kysymykseen oli tullut klo 19.30 mennessä yli 4700 vastausta. Vastanneista 70 prosenttia ilmoitti, että ei ole huolissaan lihansyönnin terveysriskeistä. 30 prosenttia vastanneista on kuitenkin ainakin vähän huolissaan lihatuotteiden haitallisista vaikutuksista terveyteen.

Lisää aiheesta:

Tutkimustulokset paljastavat yllättävää tietoa ”viiden sekunnin säännöstä” – voiko lattialle pudonnutta ruokaa syödä? Mies löysi itsensä tupakka-askin varoituskuvasta: "Olen raivoissani"
Tutkimus: Joka kolmas suomalainen huolissaan rahasta
Saksalaisministeri: Syökää pelotta bratwurstia
Lihakohun mittasuhteet kohdilleen: Makkara ei yhtä vaarallista kuin tupakointi
WHO: Makkara, pekoni ja kinkku altistavat suolistosyövälle tupakan tavoin
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:24
    Ruoka

    Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aine

  • Eilen14:58
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat hapankorput – tässä voittaja

  • Eilen08:18
    Ruoka

    Kumpi on oikeasti terveellisempää, näkkileipä vai hapankorppu?

  • ma17:22
    Ruoka

    Käsittämätön ilmiö: Kauppojen joulukalentereita ja -pipareita hävikkiin jo syyskuussa

  • ma14:04
    Ruoka

    Älä missään nimessä heitä pois ylijäänyttä riisiä! Yksi temppu tekee siitä todellisen herkun