Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tutkimustulokset paljastavat yllättävää tietoa ”viiden sekunnin säännöstä” – voiko lattialle pudonnutta ruokaa syödä?

Shutterstock
Julkaistu 16.03.2017 09:18

MTV LIFESTYLE

Viiden sekunnin sääntö on tutkijoiden mukaan turvallinen. Kaikkea lattialle pudonnutta ei tarvitse heittää suoraan roskakoriin bakteerien pelossa.

Bakteereihin erikoistunut professori Anthony Hilton Astonin yliopistosta toteaa, että lattialle pudonnut ruoka tuskin ehtii muutamissa sekunneissa kerätä itseensä vahingollisia bakteereita.

– Lattialle tippunut ruoka ei kuitenkaan koskaan ole täysin riskitöntä, Hilton muistuttaa tiedotteessa.

Tutkimuksen mukaan bakteerien leviämiseen vaikuttaa se, miten pitkän ajan tippunut tuote on lattialla ehtinyt olemaan, mutta myös lattian pinta. Yllättäen matot ovat riskittömin alusta, kun taas laminaattilattiat nostavat bakteeririskiä.

Tulokset pohjautuvat vuonna 2014 tehtyyn tutkimukseen, jossa mitattiin paahtoleivän, pastan, keksien ja tahmeiden hedelmien keräämiä bakteereja lattiasta. Ruoka-aineiden annettiin olla lattialla kolmesta sekunnista 30 sekuntiin.

Tutkimusta johtanut professori Hilton sanoi jo tulosten selvittyä, että ne tuovat helpotusta monen sellaisen ihmisen elämään, jotka ovat käyttäneet viiden sekunnin sääntöä huolimatta siitä yleisestä harhaluulosta, että lattialle tippunutta tuotetta ei saisi enää syödä.

Lähde: Mirror

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Tutkijat varoittelivat mustista keittiövälineistä – sitten paljastui "mielipuolisen nolo" töppäysRuokamyrkytysvaara! Trendikkäissä tarjoiluastioissa voi piillä ällöttävä yllätysTästä syystä juomaan ei koskaan kannata pyytää sitruunaviipalettaSynttärikynttilöiden puhaltamisella iljettävä varjopuoli – tätä et ole tullut ajatelleeksi!Toimiiko "viiden sekunnin sääntö" oikeasti? Tämä on totuus lattialle pudonneesta ruoasta selvitettiinVoiko lattialle pudonnutta ruokaa syödä? Tämä on totuus kolmen sekunnin säännöstä
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 16:59
    Ruoka

    Suomalaiset kävelevät tämän ohi päivittäin – arkiruokien superraaka-aine piilee pakastealtaassa

  • 08:15
    Hedelmät

    Hedelmä, jota kannattaa nyt ostaa – edukas kuitupommi!

  • Eilen17:14
    Leivonta

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • Eilen08:44
    Ruokakauppa

    Asiakkaat keksivät kieron keinon hyödyntää punalapputarjouksia – näin kommentoivat Lidl, K- ja S-ryhmä

  • 15.11.09:57
    Leivonta

    Torttutaikinaa, lehtitaikinaa vai voitaikinaa? Paras valinta joulutorttuihin