Vaihto-opiskelijat yrittivät keittää pastaa – saivat italialaiset raivoihinsa: ”Palautetaan USA:han syömään hampurilaisia ja ranskalaisia”

pasta
Yhdysvaltalaisopiskelijoiden tempaus on herättänyt keskustelua italialaisten keskuudessa. Shutterstock

Italialaiseen sanomalehteen saakka päätynyt uutinen vaihto-opiskelijoiden ruoanlaittotaidoista on saanut paikalliset raivon partaalle. 

Videolla keittiömestari Pekka Terävä paljastaa, kuinka pasta kannattaa oikein keittää. 

Italialainen sanomalehti La Nazionale uutisoi vastikään kolmesta Yhdysvalloista kotoisin olevasta vaihto-opiskelijasta, jotka olivat eräänä päivänä päättäneet valmistaa pastaa Firenzessä sijaitsevassa asunnossaan. Parikymppisten nuorten tarkoituksena oli valmistaa autenttinen italialainen illallinen, mutta kaikki ei sujunut suunnitelmien mukaan.

Toisin kuin pastaa yleensä keitettäessä, nämä opiskelijat eivät lisänneet kattilaan lainkaan vettä. Keittoyrityksen voidaan sanoa päättyneen katastrofiin. Veden puuttuminen sai nimittäin aikaan sen, että kuuman kattilan pohjalle lisätyt pastat syttyivät tuleen.

Opiskelijat pääsivät ilmaiselle ruoanlaittokursille

Opiskelijat eivät olleet osanneet sammuttaa tulta omatoimisesti, vaan joutuivat kutsumaan palokunnan paikalle.

Uutinen on herättänyt pastan kotimaassa Italiassa runsaasti närää ja melko kärkkäitäkin kommentteja.

– Palautetaan USA:han syömään hampurilaisia ja ranskalaisia, eräs uutiseen kommentoinut kirjoitti.

Eräs paikallinen kokki oli kuitenkin myötämielisempi, ja hän päätti tarjota uutisen kuultuaan nuorille neljän tunnin ruoanlaittokurssin ravintolassaan. Joten loppu hyvin, kaikki hyvin.

Lähde: Munchies

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.