Vähän erilainen pussikalja! Islantilaispanimon uutuusoluessa käytetään valaan kiveksiä
Uskaltaisitko maistaa? Islantilaisen uutuusoluen maku tulee uhanalaisen valaan kiveksistä.
Steði-nimisen islantilaispanimon uutuusolut Hvalur 2 sisältää vähintäänkin kyseenalaisia ainesosia, sillä oluessa käytetään muun muassa sillivalaan kiveksiä.
Uhanalaisen sillivalaan kivekset säilötään, suolataan ja savustetaan ennen kuin ne pannaan oluen kanssa. Lajin uhanalaisuudesta huolimatta Islanti on pyytänyt sillivalaita vuodesta 2013.
Hvalur-oluesta oli aiemmin myynnissä myös ensimmäinen versio, jossa siinäkin makuna oli valaanliha. Valaiden ja delfiinien suojelujärjestö WDC paheksui valasolutta ja terveysviranomainen kielsikin juoman myynnin. Jo valmistetut tuotteet myytiin kuitenkin loppuun. Kakkosversiota varten panimo on hoitanut luvat kuntoon.
Visir-sivuston mukaan olut on myynnissä rajoitetun ajan.
LUE MYÖS:
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa