Australiassa juodaan nyt Kalsarikännejä isolla K:lla! Suomessa samaa oluttemppua yritettiin jo viime vuonna – arvaat varmaan Valviran kannan

kalsarikännit olut
Shutterstock/Two Birds Brewing Instagram

Australialaispanimo on ryhtynyt valmistamaan olutta, jonka nimen alkuperästä ei ole epäilystäkään. Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Australaispanimo Two Birds Brewingin uudet oluet ovat saaneet suomalaiset hieraisemaan silmiään: tölkeissä komeilee nimittäin isolla teksti Kalsarikännit. Panimo kertoo uutuustuotteistaan muun muassa Instagram-sivuillaan:

Jos kuva ei näy, katso se täältä

– Esittelemme Kalsarikännit – Vanilla & Cacao Stout ja Hazy Pale! Nämä kaksi, erittäin rajoitettua oluterää saavat nimensä mahtavasta suomalaisesta termistä Kalsarikännit. Se tarkoittaa alkoholin nauttimista alusvaatteissa kotona, ilman aikomusta lähteä ulos, Panimon julkaisussa kerrotaan. 

Suomalaiset ovat jo rynnänneet paikalle kehumaan panimoa erinomaisesta tuotenimestä. Moni toivoo, että tuote tulisi myös Suomeen.

Suomalainen Kalsarikännit-olut tyrmättiin Valviran toimesta

Suomessa moinen ei kuitenkaan onnistuisi – ja sitä itse asiassa yritettiin jo vuonna 2019. Sanomalehti Karjalainen kertoi huhtikuussa 2019 Joenbruu Beer Companyn pieleenmenneestä yrityksestä lanseerata Kalsarikännit-olut. 

– Keskustelimme Valvirassa etiketeistä ja tuotenimistä. Näytin etiketin kuvaa, jossa miespuolinen ystäväni istuu alushousuissa sohvalla olueni kanssa, panimon Stanislaw Domaniewski kertoi Karjalaiselle.

Valvira kuitenkin tyrmäsi ehdotuksen suorilta käsin. Tuotteessa ei saa olla paidatonta miestä, eikä siinä voi puhua känneistä. Sehän voisi kannustaa ihmisiä juomaan olutta liikaa, humalatilaan asti.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat