Panimolta erikoinen uutuustuote: Joisitko jätevedestä tehtyä olutta?

olut (1)
Kalifornialaispanimo puuttui osavaltion vesipulaan omalla tavallaan.

Kalifornialaispanimo käyttää kierrätettyä vettä oluen valmistukseen. 

Half Moon Bay Brewing Company San Franciscossa on tarttunut härkää sarvista ja puuttunut omalla tavallaan Kalifornian vesipulaan. Panimo aloitti oluen valmistuksen kierrätetystä vedestä. Oluen panemiseen käytettyä niin sanottua harmaata vettä on käytetty aiemmin lavuaareissa, suihkuissa ja pesukoneissa.

– Jos haluamme vaikuttaa vedenkulutukseemme, meidän on kierrätettävä vettä ja päästävä yli vastenmielisyydestä ajatusta kohtaan, panimon omistajat totesivat.

Harmaasta vedestä tehty ipa on hieman tummempaa kuin tavallisesta vedestä tehty versio, mutta sokkotesteissä ihmiset eivät ole huomanneet makueroja oluiden välillä.

Panimo suunnittelee käyttävänsä kierrätysvedestä tehtyä olutta koulutustarkoituksessa. 

Lähde: Foxnews


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.