Kellogg’silta mullistava innovaatio: Nyt voit nauttia aamupalamurosi oluen muodossa!
Aamiaistuotteista tunnettu Kellogg's haluaa antaa valmistusprosessissa ylijääneille maissihiutaleille uuden elämän oluen muodossa.
Nykypäivänä yhä useampi panimo on ottanut tehtäväkseen valmistaa olutta hävikkiin päätyvistä elintarvikkeista. Lähin esimerkki tästä maailmanlaajuisesta juomatrendistä löytyy Suomesta ja Brewniverse-panimon hävikkileivästä valmistetusta Jämä-oluesta.
Videolla keskustellaan Jämä-oluesta. Artikkeli jatkuu videon alla.
Nyt myös kansainvälinen muroyhtiö Kellogg’s on ryhtynyt valmistamaan olutta ylijääneistä Corn Flakes -hiutaleista. Oluen tarkoituksena on pienentää elintarvikejätteen ympäristövaikutuksia ja vähentää kuluttajien huolta siitä, mitä ylijääneelle ruoalle oikein tapahtuu.
– Kellogg’s työskentelee kovasti vähentääkseen valmistusprosessissa syntyvän elintarvikejätteen määrää ja tarjotakseen kuluttajille terveellisiä tuotteita, joilla on mahdollisimman pieni vaikutus planeetalle. Tämän vuoden tavoitteenamme Isossa-Britanniassa on vähentää ruokahävikkiä 12,5 prosentilla, Kate Prince Ison-Britannian Kellogg’silta kertoo.
Maissihiutaleet tuovat olueen makeutta
Kellogg'sin ideasta syntynyt The Thro Away IPA -olut on brittiläisen Seven Brothers -panimon tuote. Panimo käyttää olen valmistuksessa maissihiutaleita, jotka ovat joko liian suuria, pieniä tai ylikypsiä päätyäkseen muropakkauksiin.
Oluen valmistukseen käytetään 30 prosenttia maissihiutaleita ja 70 prosenttia vehnää. Väriltään olut on kullankeltaista ja maultaan aavistuksen makeaa.
Panimon suunnitelmissa on luoda ylijääneistä maissihiutaleista kolmea erilaista olutta mukaan lukien tässä kuussa lanseerattava Hoppy IPA.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan