Länsinaapurissa ainutlaatuinen olutinnovaatio – ruotsalaiset valmistavat nyt pilsneriä jätevedestä

Hävikkileivästä pannaan olutta 6:25 Hävikkileivästä pannaan olutta

Ruotsalaisyritykset toivovat jätevedestä valmistetun uutuusoluen herättävän ihmisten kiinnostuksen ympäristöasioita kohtaan. 

Videolla keskustellaan hävikkileiväsä valmistetun oluen mahdollisuuksista. 

Ruotsalaispanimo Nya Carnegiebryggeriet, Calsberg ja Ruotsin ympäristönsuojelun tutkimuslaitos ovat vastikään lanseeranneet oluen, jollaista ei ole aiemmin markkinoilla nähty. 

Yhteistyönä valmistunut pilsneri on nimittäin valmistettu kierrätetystä jätevedestä. PU:REST nimellä kulkeva 4,8 -prosenttinen olut syntyi tutkimuslaitoksen pyrkimyksistä lisätä ihmisten tietoisuutta kestävää, turvallisesti juotavaa juomavettä kohtaan.

Olut myynnissä vain Ruotsin markkinoilla

Aiemmin ongelmana oli, etteivät ihmiset osoittaneet kovinkaan suurta kiinnostusta kierrätettyä talousvettä kohtaan. Nyt alkoholipitoisen juoman toivotaan tekevän sen, mihin pelkkä vesi ei pystynyt.

– Jaamme ajatuksen siitä, että sekä tuottajien että kuluttajien on uskallettava muuttaa ajatusmaailmaansa, jos maapallon resursseista aiotaan pitää huolta, panimomestari Chris Thurgeson kertoo.

Tämä ainutlaatuinen olut tuli ensimmäistä kertaa myyntiin toukokuun 25. päivä ruotsalaisravintola New Carnegieniin. Tänä kesänä jätevedestä valmistetusta oluesta on tulossa rajoitettu erä myyntiin myös Ruotsin Alkoon, Systembolagetiin.

Ruotsalaiset eivät suinkaan ole ainoita, jotka ovat ryhtyneet valmistamaan olutta ympäristö-näkökulmasta. Suomalaispanimo Brewniverse tunnetaan hävikkileivästä valmistetusta oluestaan, ja uusimpana innovaationa panimo kertoi aiemmin tänä vuonna Makuja.fi:lle kokeilusta, jossa olutta valmistetaan kauppojen hävikkibanaaneista.

 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja