Vähäkalorinen ja täyttävä: Täydellinen aamiainen syntyy kolmesta aineksesta!

chia
Shutterstock

Chia-siemenet ovat trendikästä superruokaa ja sopivat mainiosti esimerkiksi erilaisten smoothieiden ainesosaksi.

Jos etsit helppoa, vähäkalorista ja täyttävää aamiaista, kokeile chia-siemenistä ja kookosmaidosta valmistettua juomaa. Juomasta saat muun muassa terveellisiä omega-3 -rasvahappoja sekä runsaasti kuituja, jotka auttavat turvotuksen poistossa. Voit valmistaa juoman jo edellisenä iltana jääkaappiin muhimaan. Mikä parasta, juoman valmistamiseen tarvitset vain kolme ainesosaa:

Ainekset:

0,7 dl chia-siemeniä
2,5 dl kookosmaitoa
0,5 rkl hunajaa
(voit ripotella juoman päälle myös lempihedelmiäsi tai pähkinöitä)

Valmistusohjeet: Sekoita ainekset keskenään ja anna seisoa jääkaapissa yön yli, jolloin chia-siemenet turpoavat. Tarkista aamulla, että siemenet ovat muuttuneet geelimäiseksi. Nauti aamupalaksi!

Mitkä ihmeen chia-siemenet?

Chia-siememet ovat proteiinirikkaita supersiemeniä. Niitä käyttivät ruokavaliossaan jo muinaiset atseekit. Siemenet vaalivat vatsaasi ja antavat tarvittavaa buustia esimerkiksi urheilijoille.

Muista liottaa siemeniä etukäteen nesteessä noin 15-60 minuuttia, jolloin siemenet muuttuvat hyytelömäiseksi ja sopivat erinomaisesti erilaisten juomien sekaan. Siemenet turpoavat, joten jos nautit ne sellaisenaan ilman liottamista, voivat ne aiheuttaa vatsavaivoja.

Lähde: Fitsugar

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja