Vähäkalorinen ja täyttävä: Täydellinen aamiainen syntyy kolmesta aineksesta!

chia
Shutterstock

Chia-siemenet ovat trendikästä superruokaa ja sopivat mainiosti esimerkiksi erilaisten smoothieiden ainesosaksi.

Jos etsit helppoa, vähäkalorista ja täyttävää aamiaista, kokeile chia-siemenistä ja kookosmaidosta valmistettua juomaa. Juomasta saat muun muassa terveellisiä omega-3 -rasvahappoja sekä runsaasti kuituja, jotka auttavat turvotuksen poistossa. Voit valmistaa juoman jo edellisenä iltana jääkaappiin muhimaan. Mikä parasta, juoman valmistamiseen tarvitset vain kolme ainesosaa:

Ainekset:

0,7 dl chia-siemeniä
2,5 dl kookosmaitoa
0,5 rkl hunajaa
(voit ripotella juoman päälle myös lempihedelmiäsi tai pähkinöitä)

Valmistusohjeet: Sekoita ainekset keskenään ja anna seisoa jääkaapissa yön yli, jolloin chia-siemenet turpoavat. Tarkista aamulla, että siemenet ovat muuttuneet geelimäiseksi. Nauti aamupalaksi!

Mitkä ihmeen chia-siemenet?

Chia-siememet ovat proteiinirikkaita supersiemeniä. Niitä käyttivät ruokavaliossaan jo muinaiset atseekit. Siemenet vaalivat vatsaasi ja antavat tarvittavaa buustia esimerkiksi urheilijoille.

Muista liottaa siemeniä etukäteen nesteessä noin 15-60 minuuttia, jolloin siemenet muuttuvat hyytelömäiseksi ja sopivat erinomaisesti erilaisten juomien sekaan. Siemenet turpoavat, joten jos nautit ne sellaisenaan ilman liottamista, voivat ne aiheuttaa vatsavaivoja.

Lähde: Fitsugar

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja