Eroon turvotuksesta – pömppövatsa kuriin helpolla smoothiella

smoothiekuva
Shutterstock

Jos edellisenä iltana on tullut nautittua tavallista suurempi ateria tai jos olet muuten vain syönyt jotain turvottavaa, kokeile tätä turvotusta vähentävää smoothieta.

Jos ajatuskin aamupuuron syömisestä pömpöttävään vatsaan ahdistaa, kannattaa ennemmin kokeilla kevyttä aamusmoothieta.

Tässä Popsugarin smoothiessa on papaijaa, jonka entsyymit auttavat ruoansulatuksessa ja ehkäisevät ummetusta. Myös smoothien sisältämä ananas helpottaa vatsan turvotusta, joten tästä aamujuomasta todellakin pitäisi olla apua – kunhan vain käytät tuoreita hedelmiä, joissa on kaikki luonnolliset entsyymit vielä tallella.

Lisäksi smoothiessa on kaliumia sisältäviä ainesosia, – banaania ja kookosvettä –, jotka auttavat huuhtelemaan elimistöstä pois ylimääräistä natriumia. Jos turvotuksen syy puolestaan löytyy ummetuksesta, auttaa smoothien sisältämä kuitupitoinen pinaatti tähän vaivaan.

Smoothie valmistuu huippunopeasti eikä sisällä kilokaloreitakaan kuin alle 250.

Tarvitset:

reilu 1 dl ananasta

reilu 1 dl papaijaa

1 pakastettu banaani

1/4 kurkku (kuorineen)

2,5 dl viileää kookosvettä

4,5 dl pinaattia

4 jääkuutiota

Tee näin:

1. Laita kaikki ainesosat tehosekoittimeen ja sekoita, kunnes juoma on koostumukseltaan tasaista.

2. Nauti heti!

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.