Vaaleana, tummana vai palaneena? Oikea tapa nauttia paahtoleipää aiheuttaa kiistaa: ”Olet eläin”

1:05 Näin valmistuu suomalaisten suosikkileipä Vaasan Ruispalat
Videolta pääset kurkistamaan, kuinka suomalaisten suosikkileipä syntyy.

Sosiaalisessa mediassa kiistellään paraikaa siitä, kuinka tummana paahtoleipä oikein kuuluu nauttia. Jokaisella vastaajalla tuntuu olevan tähän asiaan ainoa oikea mielipide. 

Paahtoleipä on yleinen aamupala ympäri maailmaa, ja lähes jokaisella ihmisellä tuntuu olevan oma tapansa nauttia tästä herkusta. Toiset nauttivat sitä voin, toiset taas hillon tai suklaalevitteen kera. Olivatpa leipäsi täytteesi millaisia tahansa, perimmäinen kysymys kuuluu, kuinka tummaksi paahtoleipä oikein kuuluu paahtaa? 

Twitterissä käydään paraikaa vilkasta keskustelua siitä, kuinka vaaleana tai tummana ihmiset leipänsä mieluiten nauttivat. Twitteriin jaettu kuva esittää yhdeksää paahtoleipää vaaleasta lähes mustaan versioon.

– Mikä on oikea tapa? kuvan yhteydessä kysellään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Asia jakaa selvästi mielipiteitä, sillä kuva on kerännyt lyhyessä ajassa satoja vastauksia.

Hyvä testi ensitreffeille

Suurin osa vastaajista kertoo syövänsä mieluiten paahtoleipää numero 6, joka on tumma, mutta ei vielä liian palanut.

– Jos vastaat minkään muun numeron kuin viisi tai kuusi, olet eläin, eräässä kommentissa todetaan.

Eräs kommentoija kertoo vastauksen riippuvan täysin siitä, minkä kanssa hän leipänsä oikein nauttii. Kanan ja pelkän voin kanssa sopivat vaaleammat versiot, kun taas tummempi leipä on omiaan juuston kera nautittuna.  

– 1 jos sinulla on kiire. 2 jos sinulla on hoppu. 3 jos sinua ei kiinnosta. 4 jos välität. 5 jos otat paahtoleivän tosissasi. 6. jos pidät sitä hulluna. 7. jos olet laiska. 8 jos et välitä. 9 sinun pitäisi lopettaa aamupalan syöminen, eräs kommentoija kirjoittaa.

Vaikka moni kommentoija tuntuu ottaneen kysymyksen enemmän kuin tosissaan, osa on vitsaillut kuvan toimivan hyvin testiksi ensitreffeille. 

– Tämä voisi olla hyvä testi treffeille: Ainakin teillä olisi jotain yhteistä, eräässä kommentissa todetaan. 

Tummalla leipä epäterveellisin vaihtoehto

Jopa Manchester Unitedin pelaaja Marcos Rojo on kertonut oman mielipiteensä tähän selvästikin tärkeään asiaan, ja jakamansa kuvan perusteella miehen vastaus on numero kymmenen – eli todella palanut.

Vaikka pieni osa vastaajista kertookinnauttivansa leipänsä tummana, tämä ei välttämättä ole terveyden kannalta paras mahdollinen vaihtoehto.

Palanut leipä, ja itse asiassa jopa itse leivän paahtaminen, on nimittäin tutkimuksissa todettu aiheuttavan terveysongelmia. 

Lähteet: Twitter, TheSun 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja