Baileys-joulukalenteri, lakupiippuja ja Pilttiä – tässä uudet ja parhaat herkkujoulukalenterit vuodelle 2021

joulukalenterit2021
Joulukalentereita vuodelle 2021. Valmistajat

Elintarvikevalmistajat ovat paljastaneet joulukalenteriuutuutensa vuodelle 2021. Tällaisia herkkuja on luvassa!

Joulu on jo ovella! Jouluihmiset, eli niin sanotut jouluttajat, ovat toki jo aikoja sitten kaivaneet tonttulakit kaapeistaan ja fiilistelevät jo täyttä häkää joulun tunnelmaa. 

Myös monet elintarvikevalmistajat ovat jo tiedottaneet joulukauden uutuuksistaan. Esimerkiksi makeisvalmistaja Fazer on kertonut tuovansa joulumarkkinoille myyntiin muun muassa Remix Xmas -karkkipussin, piparkakun makuisia ja sydämenmuotoisia vaahtokarkkeja sekä polkamintunmakuisen Dumlen. 

Sipsijoulukalenteri vietiin käsistä – ja nyt sitä tehdään tuplasti enemmän!

Yksi joulusesonkiin kuuluvista tärkeistä asioista on tietysti joulukalenteri. Joka vuosi joulumarkkinoille ideoidaan uudenlaisia joulukalentereita uusilla yllättävillä täytteillä. Vuonna 2020 yhdeksi joulukalenterihitiksi nousi muun muassa Taffelin lanseeraama sipsijoulukalenteri. Tuote vietiin käsistä ja myytiin nopeasti loppuun.

Tiesitkö?  Yksi ensimmäisistä kotimaisista suklaajoulukalentereista, ellei peräti ensimmäinen, oli 1980-luvulla Kluuvikadun Fazerilla myynnissä ollut pyöreä, makeisilla täytetty talo, jossa oli luukkuja.

Sipsijoulukalenteri on  tulossa myyntiin myös tänä syksynä. Viime vuoden tapaan Taffel Yllärikalenteri sisältää pääosin syötäviä herkkuja, mutta joukossa on myös muutama Taffel-aiheinen yllätystuote. Kalenterissa on 31 luukkua.

– Taffel-tontut valmistavat nyt tuplamäärän kalentereita viime vuoteen verrattuna, jotta useampi sipsifani pääsisi jännittämään luukkujen sisältöä. Kauppakohtainen kalenterierä tulee kuitenkin olemaan rajattu, kertoo Taffelin markkinointipäällikkö Petra Väkelä.

Fazerilta uusi suklaajoulukalenteri – Elovenalta puurojoulukalenteri

Tänä vuonna uutuusjoulukalenterien joukossa nähdään muun muassa Fazerin patukkajoulukalenteri. Se sisältää 15 erilaista ja yhteensä 24 suklaapatukkaa. Luukuissa on mukana myös hyvän mielen patukkaviestejä. Patukoita on eri kokoisia niiden joukossa ovat makumaailmoina Pätkis, Geisha, Karl Fazer, Dumle, Susu, Suffeli, Kismet, Jim, Da-Capo, Fazerina sekä Vihreitä Kuulia.

Lisäksi Fazer myy myös perinteistä Karl Fazer -joulukalenteria.

Jos makeat herkut eivät tänä vuonna kutkuttele makuhermoja, on vaihtoehtona toki paljon muutakin kuin perinteiseet suklaajoulukalenterit. Elovena-brändi toi markkinoille Suomen ensimmäisen puurojoulukalenterin. 

– Joulukalenterin luukuista löytyy 24 maistuvaa puuroyllätystä joulunodotukseen! Joulukalenteri sisältää kaikki Elovenan 18 annospikapuuromakua mukaan lukien 4 gluteenitonta annospikapuuroa. Jouluinen kuvitus on freelancer-kuvittaja Tiina Kälkäisen käsialaa ja toimii osaltaan osana kodin jouluista sisustusta, Raision tiedotteessa kerrotaan. 

Olutta ja chiliä suosituissa joulukalentereissa

Suomalainen Chili Factory sen sijaan myy tänäkin vuonna suosittua chilijoulukalenteria. Kalenteri toteutetaan  yhdessä Piian Herkkujen kanssa ja sen sisältä löytyy chilisooseja, chilimausteita, chilisiirappia ja tulista chilisinappia joulun juhlintaan. 

– Viime vuonna loppui pahasti kesken eikä kaikille halukkaille riittänyt, Chili Factoryn Facebook-päivityksessä kerrotaan

Herkullisia joulukalentereita on tänä vuonna odotettavissa myös aikuiseen makuun. Esimerkiksi pienpanimotuotteisiin erikoistunut olutliike Pien on viimeisten vuosien ajan tuonut myyntiin oman olutjoulukalenterinsa. Yrittäjä ja Pien-olutmyymälän omistaja Erkki Häme kertoi vuonna 2017 MTV:lle joulukalenterin ideasta

Joulukalentereita teen ja lakritsin ystäville

Lakritsin ystäville on tänä vuonna tarjolla paljon erilaisia vaihtoehtoja .Suosittu ja odotettu herkkujoulukalenteri on vuosittain lakua sisältävä Lakrids by Bülow -kalenteri. Oma lakukalenterinsa on myös suomalaisella Kouvolan lakritsilla.

Muistatko vielä Skippers pipe -lakupiiput? Nyt niitäkin saa joulukalenterin muodossa!

Teen ystävätkin voivat tänä vuonna valita kalenterinsa monen eri vaihtoehdon joukosta. Teetä löytyy joulukalentereista muun muassa luomuversioina sekä englantilaiseen tyyliin. 

Proseccon tuunausta, Baileys-joulukalenteri ja Piltti-välipaloja

Piltti Välipala-joulukalenteri on Suomen markkinoilla ensimmäinen pienten lasten syötävä joulukalenteri. Joulukalenterista paljastuu erilaisia välipaloja: annospusseja, puffeja sekä välipalapatukoita.

– Haluamme tarjota myös perheen pienimmille herkkusuille mahdollisuuden kokea syötävän joulukalenterin ilot välipalojen muodossa, Piltiltä kommentoidaan.

Aikuiseen makuun on sen sijaan tyrkyllä muun muassa Baileys-joulukalenteri. Se sisältää kermaliköörillä maustettuja suklaakonvehteja. Proseccon ystävät voivat sen sijaan ilahtua "Pimp your Prosecco" -kalenterista. Sen 12 luukusta paljastuu hedelmäisiä juomakuplia, juomakimalletta sekä suuria paperipillejä. Kalenterin sisältöä voi käyttää myös alkoholittomien juomien maustamiseen. 

Jelly Beans-joulukalenteri piilottaa sisäänsä 24 eri karkkimakua, kuten mustikkaa, voipopcornia sekä sesonkimakuja aina piparmintusta munatotiin. Rakeet eivät sisällä gluteenia, laktoosia, gelatiinia, pähkinöitä, palmuöljyä tai atsoväriaineita.

Osa kalentereista on myynnissä hyvin varustelluissa ruokakaupoissa ja osan voi tilata nettikaupoista.

Videolla: Avasimme sipsijoulukalenterin kaikki luukut. Tältä sisältö näytti vuonna 2020!

2:40

Lähteet: Valmistajat, Coolstuff.fi

Artikkeli julkaistu alun perin syyskuussa 2021 ja artikkelia täydennetty uusilla kalentereilla ja tiedoilla 19.10.2021. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja