Suomalainen aikuisille suunnattu uutuusjoulukalenteri pian myyntiin: "Huomattiin, että tällaiselle tuotteelle on kysyntää"

shutterstock_2143699901
Kuvan lähde Shutterstock, toinen kuva Facebook. Shutterstock, kuvakaappaus Facebook

Makuja-sivusto uutisoi aiemmin syksyllä aikuisten ihanista viini- ja kuohuviinijoulukalentereista, joita ei ole kuitenkaan voinut Suomeen tilata. Nyt janoisille suomalaisille on kuitenkin luvassa joulunodotukseen hittituote: olutjoulukalenteri!

Pienpanimotuotteisiin erikoistunut olutliike Pien tuo marraskuussa markkinoille olutjoulukalenterin! Perinteisen joulukalenterin tavoin laatikossa on kaksikymmentäneljä luukkua, mutta suklaan sijaan luukkujen takaa paljastuukin 0,33 litran kokoisia pienpanimo-oluita.

Yrittäjä ja Pien-olutmyymälän omistaja Erkki Häme kertoo, että suurin olutjoulukalentereiden toimittaja on lopettanut kalentereiden toimittamisen Suomeen, joten Pien-olutpanimo päätti iskeä markkinarakoon.

– Euroopassa on myyty paljon näitä olutjoulukalentereita, ja suomalaiset ovat sieltä niitä tilanneet. Huomattiin, että tällaiselle tuotteelle on paljon kysyntää, ja nyt kun niitä ei saa mistään, ajattelimme, että tämä on sellainen palvelu, minkä me voimme tarjota.

Käsintehty tuote sisältää vain suomalaisia oluita

Myyntiin tuleva olutjoulukalenteri on täysin Pien-olutmyymälän tuote. Jokainen kalenteri on käsin valmistettu: työntekijät taittelevat pahvit itse ja täyttävät ne olutpulloilla.

Olutkalenterin sisältöä Häme ei vielä täysin paljasta, mutta kertoo, että kaikki oluet tulevat olemaan suomalaisia. Oluita valitaan laidasta laitaan erityylisiä ja erilaisia.

– Koostamme mahdollisimman monesta eri pienpanimosta mahdollisimman kattavan paketin. Harvinaisempia oluita myös painotetaan: jos jotain ei olla täällä aikaisemmin myyty, niin se on etusijalla. En halua vielä enempää paljastaa, niin säilyy vähän yllätystä, yrittäjä naurahtaa.

Häme arvioi, että olutjoulukalenterin hinta tulee olemaan sadan euron luokkaa. Kalenteri voi kuulostaa äkkiseltään hintavalta, kun ulkomailta löytyy esimerkiksi Aldin viinijoulukalenteri, joka on lähes puolet suomalaista olutjoulukalenteria halvempi. Hinnalle on kuitenkin selitys.

– Emme saa myydä sitä halvemmalla, kuin mitä myymme myymälässä yksittäisiä oluita. Se on laissa kielletty, muuten varmaan tekisimme niin. Meidän on siis pakko laskea, paljonko oluet maksavat yhteensä meidän kaupassa, ja siitä muodostuu hinta, Häme selittää.

Vasta pieni erä myyntiin

Olutmyymälän jouluvalikoimaa on lähdetty jo miettimään ja tilaamaan, mutta itse kalenterien valmistuskäsityötä ei olla aloitettu. Tarkka joulukalenterin julkaisuajankohta ei ole vielä tiedossa.

Ensimmäinen Pien-olutmyymälän Facebook-julkaisu olutjoulukalenterista on kerännyt jo varsin suuren huomion. Julkaisuun on tullut yli tuhat reaktiota sekä satoja kommentteja.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tämän vuoden erä tulee Hämeen mukaan kuitenkin olemaan vain noin alle sata olutjoulukalenteria, sillä Pien-olutmyymälä testaa tuotteen menekkiä.

– Tämä on jokaisen olutharrastajan täydellinen joulunodotuspaketti. Se on mukava erilainen vivahde suklaakalenteriin, Häme kiteyttää.

Jos oluen sijaan siideri kuitenkin maistuu paremmin, ei ole syytä huoleen: jos olutjoulukalenteri menestyy tänä vuonna hyvin, voidaan ensi vuonna tuotetta Hämeen mukaan varioida – siiderikalenteri voi siis olla tulossa!

Olutkalenteri myydään ennakkomyynnillä, ja sen voi hakea liikkeistä Espoosta tai Helsingistä.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!