Uusia jäätelöitä! Legendaariset hahmot tekevät paluun kauppojen pakastealtaisiin: "On jo aikakin 20 vuoden tauon jälkeen"

jäätelöt
Ingman, Froneri, Kolme Kaveria

Kevät ja kesä ovat pian täällä ja jäätelövalmistajat julkaisevat nyt perinteiseen tapaan tuoteuutuuksiaan. Nyt Ingman paljastaa palauttavansa kauppoihin jäätelöt, jotka ovat olleet poissa markkinoilta 20 vuotta. Myös muilta valmistajilta on tulossa runsaasti uutuuksia.

Ingman palauttaa Muumi-jäätelöt pakastealtaisiin vuosien tauon jälkeen. Innokkaimmat jäätelönystävät ovat bonganneet Muumi-jäätelöitä kaupoista jo nyt, mutta virallisesti niiden myynti alkaa maaliskuun puolivälistä alkaen. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun suomalaisten rakastamat muumit ampaisevat näin laajasti jäätelökategoriaan.

– On jo aikakin, että 20 vuoden tauon jälkeen muumit saavat omat jäätelöt. Uudet jäätelöt makuineen, ainesosineen ja visuaalisine ilmeineen on toteutettu viimeistä piirtoa myöten ihastuttavasti ja esimerkillisesti,Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström iloitsee.

Muumi-jäätelöillä on Avainlippu-tunnus ja ne valmistetaan suomalaisesta kermasta Sipoon jäätelötehtaalla. Lisäksi kaikki Ingmanin litran jäätelöt pakataan uusiutuvista materiaaleista valmistettuun sekä kierrätettävään kartonkiin.

Muumi-jäätelöitä lapsille ja aikuisille

Kaikissa Ingmanin lasten Muumi-jäätelöissä on 30 prosenttia vähemmän sokeria, ja ne on makeutettu luonnossakin esiintyvillä sorbitolilla ja stevioliglykosideilla. 

Ingmanin vähäsokerisemmasta lasten jäätelökategoriasta löytyy kolme yhden litran pakkauksessa myytävää makua: mansikka, päärynä ja kuningatar. Muumimamman hillopurnukka sisältää mansikkakermajäätelöä ja mansikkahilloa. Nuuskamuikkusen tähdittämä Seikkailijan makumatka sisältää puolestaan päärynäkermajäätelöä ja päärynäkastiketta. Muumiperheen huviretki sisältää laktoositonta vaniljakermajäätelöä ja kuningatarkastiketta. Lisäksi kauppoihin tulee myös Muumien omat eskimopuikot, Muumi Vaniljaeskimo sekä Muumi Mansikkaeskimo, joissa on laktoositonta vanilja- tai mansikkakermajäätelöä sekä kaakaokuorrutetta.

Lisäksi premiumjäätelökateogriaan lanseerataan Muumi by Ingman Creamy Punainen pyrstötähti, joka sisältää laktoositonta juustokakun makuista kermajäätelöä, marjakastiketta ja mansikoita. Samaan kategoriaan tulee myös Muumi by Ingman Creamy Rivieran aurinko, joka sisältää puolestaan valkosuklaakermajäätelöä, passionhedelmäkastiketta ja valkosuklaalastuja.

Tuuttipuolelle tulee Jättis Pikku Myy, jossa on laktoositonta vadelmanmakuista kermajäätelöä, vadelma-mustikkakastiketta, kaakaokuorrutetta ja vohvelia. Salmiakin ja lakritsin ystävien Jättis Mörkö laku-suklaa on puolestaan yhdistelmä kaakaokermajäätelöä, lakritsikastiketta, salmiakkikuorrutetta ja vohvelia. 

Runsaasti muitakin jäätelöuutuuksia keväälle

Ingman julkaisi aiemmin myös muita jäätelöuutuuksia ja paljasti muun muassa palauttavansa myyntiin 1970-luvulla lanseeratun mehujään, Lipsi Ananaksen.

– Lipsin klassikkomaku vuosikymmenien takaa palaa markkinoille retrolla ilmeellä. Mikä olisikaan otollisempi aika retrolle comebackille kuin Lipsin 50. juhlavuosi, Ingmanilta kerrotaan.

Muiden valmistajien jäätelöuutuuksia tälle keväälle ovat muun muassa Fronerin vegaaninen Pingviini-tuutti sekä useat Pingviini-irtojäätelömaut: Pingviini Wanhan ajan Vanilja & Lakka, Pingviini Wanhan ajan Vanilja & Sitruuna, Pingviini Wanhan ajan Vanilja & Mansikka ja Pingviini Wanhan ajan Vanilja. Lisäksi Froneri tuo puikko- ja tuuttiosastolle muun muassa Pirulo Tropical- sekä Fazer Tutti Frutti -limonadijääpuikot sekä TOPGUN Vanilja- ja Suklaa -tuutit. 

Helsinkiläinen jäätelövalmistaja Kolme Kaveria puolestaan lanseerasi ensimmäiset jäätelöpuikkonsa: vegaaniset Vadelma & Valkosuklaan ja Minttu & Suklaan sekä vähälaktoosiset Kinuskipähkinä & Maitosuklaan ja Suklaatryffelin.


Lähde: Jäätelövalmistajat

***

Kolmen Kaverin Heikki Huotari kertoi jäätelötrendeistä vuonna 2018 Huomenta Suomessa:

7:21

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja