Uusi konsepti yhdistää samppanjabaarin ja kampaamon: ”Ei tunnu siltä, että on Lahdessa, vaan jossain huippuhotellissa maailmalla”

Savon&Eko2
Yrittäjä Kati Mouhun mukaan palaute uudesta konseptista on ollut todella positiivista. Studio Savon & Eko

Lahtelaiskampaamo toteutti sen, mistä moni meistä on joskus haaveillut! Nyt voit nimittäin nautiskella laatujuomia samalla, kun hiuksiasi taiotaan uuteen uskoon. Kampaamon ja samppanjabaarin yhdistävä konsepti on saanut monet harkitsemaan kampaamoreissua pitkänkin matkan takaa.

Kampaamon yhteyteen perustettu samppanjabaari ei ole syntynyt hetken mielijohteesta, vaan idea lähti liikkeelle jo muutama vuosi sitten Studio Savon & Eko:n omistaja Kati Mouhun suunnitellessa uuden liiketilan remonttia.

– Siskoni asuu Wienissä ja hänen kampaamossaan tarjoillaan aina kuohuviiniä vaihtoehtona kahville tai teelle, ja maailmalla tämä konsepti on tullut matkustellessa usein vastaan, Mouhu kertoo.

Ideaa ei kuitenkaan vielä silloin saatu käytäntöön tätä päivää tiukemman alkoholilainsäädännön vuoksi. Paikalle olisi tarvittu kahden vuoden ravintola-alan kokemuksen omaava vastaava hoitaja aina kun alkoholia anniskellaan. Mouhu päätti kuitenkin tehdä remontin yhteydessä puitteet baarille ja jäädä odottamaan uuden alkoholilain muutoksia.

Syyskuussa 2018 odotus palkittiin, kun samppanjabaari avasi näyttävästi ovensa.  

Työntekijät anniskelupassikoulutukseen

Syyskuussa ovensa avanneen samppanjabaarin hakuprosessi ei kuitenkaan sujunut ilman pientä jumppaa.

Kampaamon henkilökunta joutui suorittamaan hyväksytysti anniskelupassikoulutuksen ja -kokeen, ja terveystarkastaja kävi tarkistamassa baarin hygieniasäädökset altaista käsipyyhkeisiin omavalvontasuunnitelmaa unohtamatta.

Kun tähän lisätään itse hakemus erilaisine selvityksineen sekä markkinointiin, hakemuksiin, koulutukseen ja remonttiin lasketut kulut, samppanjabaarin toteuttamiselle tulee hintaa. Mouhun mukaan koko prosessi on kuitenkin ollut vaivan arvoista.

– Asiakkaiden reaktiot ovat olleet todella positiivisia ja moni on innoissaan, kun Lahteen tulee kansainvälistä tunnelmaa. Moni onkin sanonut, että ei tunnu siltä, että on Lahdessa, vaan jossain huippuhotellissa maailmalla. Sitä tunnelmaa olemme juuri halunneet rakentaa.

"Myös viskiä on kyselty valikoimaan"

Anniskelualue kattaa koko 400 neliömetrin liiketilan, eli kuohuvan voi nauttia myös kampaajan penkissä. Baarista on tällä hetkellä saatavilla palkittua Palmer-shampanjaa, viinimestari Henri Pelkosen valitsemaa talon omaa SAVON sekt-piccoloa sekä luomulageria. Tulevaisuudessa valikoima tulee täydentymään ainakin valko- ja punaviineillä, sekä ravitsemusterapeutti Solja Kempin kehittelemällä mocktaililla.

– Miehet ovat ottaneet lahtelaisen Teerenpeli-panimon luomulagerin myös innolla vastaan ja moni nauttii parturikäynnin yhteydessä lasillisen. Myös viskiä on kyselty valikoimaan.

Mouhu kertoo olevansa iloinen siitä, että yritys voi erottua uudella konseptilla muista kampaamoista ja tarjota asiakkaille pientä arjen luksusta. 

Lahtelaiskampaamon esimerkin myötä anniskelulupia tullaan Mouhun mukaan taatusti anomaan jonkin verran, mutta aivan jokaisen yrittäjän juttuna nainen ei konseptia näe.

– Varsinainen samppanjabaari tarvitsee mielestäni keskeisen sijainnin ja isommat puitteet, mouhu toteaa.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.