Uunifetapasta-Jenni julkaisi "kautta aikain parhaan" lasagnereseptinsä: "Minun on pakko jakaa teille heti sen salaisuus!"

munakoisolasagne-mtv-1
Munakoisolasagne on Liemessä-bloggaajan mielestä hänen "kaikkien aikojen paras" lasagnensa. Jenni Häyrinen

Hitiksi nousseen uunifetapasta-reseptin kehitellyt Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrinen kokkasi sattuman kautta elämänsä parasta lasagnea. 

Muistat varmaan vielä uunifetapastan – resepti-ilmiön, joka sekoitti  Suomen alkuvuodesta 2019. Nyt reseptin kehitellyt ruokabloggaaja Jenni Häyrinen on julkaissut blogissaan lasagnereseptin, joka on hänen omien sanojensa mukaan kautta aikain paras hänen tekemänsä ja syömänsä lasagne. 

– Kokeilulistalla on ollut pitkään lasagne alla norma eli munakoisolasagne. Tämä on vaatimattomasti kautta aikain paras lasagneni  ja minun on pakko jakaa teille heti sen salaisuus, Jenni kirjoittaa Liemessä-blogissaan. 

Munakoisot kärähtivät  ja syntyi vahingossa paras lasagne ikinä

Jenni kertoo reseptin syntyneen lähes vahingossa. Hän ei katsonut mistään ohjeita munakoisolasagnen valmistamiseen, vaan ryhtyi vain kokkaamaan. Jenni kuitenkin muisti Facebookin kokkiryhmässä käydyn keskustelun, jossa pettynyt kotikokki ei ollut paistanut munakoisoja etukäteen, vaan lisännyt ne raakana suoraan vuokaan. Lopputulos oli syömäkelvoton.

Niinpä Jenni päätti esipaistaa munakoisot uunissa. Venähtäneen kahvipaussin vuoksi munakoisot unohtuivat paistumaan ja kärähtivät. Se oli Jennin mukaan onni onnettomuudessa.

Katso resepti: Munakoiso-lasagne

– Uskon, että kärähtäneen munakoison aromi on juuri se käänteentekevä juttu mikä teki tästä parhaan tekemäni lasagnen ikinä, Jenni kirjoittaa.

Jennin munakoisolasagnessa ei käytetä lainkaan valkokastiketta, vaan se korvataan mascarponejuustolla. Jennin mukaan kärähtäneen munakoison, mascarponen ja rasvaisen luomujauhelihan yhdistelmä saivat jopa hänen lapsellensa tipan linssiin onnesta. Tätä ei kuulemma tapahdu kovin usein. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Myös kasvisversio onnistuu

Jenni vinkkaa MTV:lle, että lasagnesta voi tehdä helposti myös kasvisversion:

– Kasvisversion voi tehdä jättämällä jauhelihan pois ja lisäämällä munakoison kaveriksi esipaahdettuja perunaviipaleita tai esimerkiksi Härkistä.

Ruokabloggaaja kertoo tekevänsä edelleen säännöllisesti myös luomaansa hittiruokaa, uunifetapastaa.

– Uunifetapastasta on tullut monen lukijan uusi luottoruoka. Teen edelleen itsekin tasaisin väliajoin uunifetapastaa, silloin kun pää lyö kaupassa tyhjää.

Kokeile myös tätä välimerellistä lasagnea:

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja