Uunifetapasta-Jenni julkaisi "kautta aikain parhaan" lasagnereseptinsä: "Minun on pakko jakaa teille heti sen salaisuus!"
Hitiksi nousseen uunifetapasta-reseptin kehitellyt Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrinen kokkasi sattuman kautta elämänsä parasta lasagnea.
Muistat varmaan vielä uunifetapastan – resepti-ilmiön, joka sekoitti Suomen alkuvuodesta 2019. Nyt reseptin kehitellyt ruokabloggaaja Jenni Häyrinen on julkaissut blogissaan lasagnereseptin, joka on hänen omien sanojensa mukaan kautta aikain paras hänen tekemänsä ja syömänsä lasagne.
– Kokeilulistalla on ollut pitkään lasagne alla norma eli munakoisolasagne. Tämä on vaatimattomasti kautta aikain paras lasagneni ja minun on pakko jakaa teille heti sen salaisuus, Jenni kirjoittaa Liemessä-blogissaan.
Munakoisot kärähtivät ja syntyi vahingossa paras lasagne ikinä
Jenni kertoo reseptin syntyneen lähes vahingossa. Hän ei katsonut mistään ohjeita munakoisolasagnen valmistamiseen, vaan ryhtyi vain kokkaamaan. Jenni kuitenkin muisti Facebookin kokkiryhmässä käydyn keskustelun, jossa pettynyt kotikokki ei ollut paistanut munakoisoja etukäteen, vaan lisännyt ne raakana suoraan vuokaan. Lopputulos oli syömäkelvoton.
Niinpä Jenni päätti esipaistaa munakoisot uunissa. Venähtäneen kahvipaussin vuoksi munakoisot unohtuivat paistumaan ja kärähtivät. Se oli Jennin mukaan onni onnettomuudessa.
Katso resepti: Munakoiso-lasagne
– Uskon, että kärähtäneen munakoison aromi on juuri se käänteentekevä juttu mikä teki tästä parhaan tekemäni lasagnen ikinä, Jenni kirjoittaa.
Jennin munakoisolasagnessa ei käytetä lainkaan valkokastiketta, vaan se korvataan mascarponejuustolla. Jennin mukaan kärähtäneen munakoison, mascarponen ja rasvaisen luomujauhelihan yhdistelmä saivat jopa hänen lapsellensa tipan linssiin onnesta. Tätä ei kuulemma tapahdu kovin usein.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Myös kasvisversio onnistuu
Jenni vinkkaa MTV:lle, että lasagnesta voi tehdä helposti myös kasvisversion:
– Kasvisversion voi tehdä jättämällä jauhelihan pois ja lisäämällä munakoison kaveriksi esipaahdettuja perunaviipaleita tai esimerkiksi Härkistä.
Ruokabloggaaja kertoo tekevänsä edelleen säännöllisesti myös luomaansa hittiruokaa, uunifetapastaa.
– Uunifetapastasta on tullut monen lukijan uusi luottoruoka. Teen edelleen itsekin tasaisin väliajoin uunifetapastaa, silloin kun pää lyö kaupassa tyhjää.
Katso resepti: Munakoisolasagne – Liemessä-Jennin paras lasagne ikinä!
Kokeile myös tätä välimerellistä lasagnea:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje