Uskomaton lasagne, joka valmistuu vartissa: Todellinen arjenpelastaja – "olin ällikällä lyöty"
Mehevää lasagnea vartissa mikrossa? Onnistuu!
Epicuriousin toimittaja Rhoda Boone päätti testata, mitä kaikkea mikrossa voikaan valmistaa.
– Olin ennen mikrosnobi. Nyt olen positiivisesti yllättynyt, jopa shokissa siitä, mitä kaikkea testikeittiössämme on voitu valmistaa mikrossa. Olemme saaneet aikaan meheviä kana- ja kalaillallisia supernopeasti tässä maagisessa boksissa.
Mutta entäpä sitten ruokalaji, jonka valmistamiseen vaaditaan yleensä tunti uunissa? Voiko hyvää lasagnea valmistaa mikrossa?
– Käärin hihani ja päätin tehdä lasagnea. Kokeilin kuivaa ja tuoretta pastaa ja yllätyin, että parempi lopputulos tuli kuivapastalla.
Ainekset raakana mikroon
Koska Boone halusi säästää nimenomaan aikaa, hän laittoi kaikki ainekset raakana mikroon ja käytti valmista tomaattikastiketta. Lasagne kasattiin tavalliseen italialaiseen tapaan: kastiketta, pastaa, ricotta-pinaattiseosta, viipaloituja sieniä ja ja juustoa. Tähän versioon ei siis laitettu lihaa. Sitten vielä toinen kerros samalla lailla ja päälle leivinpaperia sekä väärinpäin käännetty lautanen.
Kokeile kotona: Kypsennä lasagnea täydellä teholla mikrossa 15 minuuttia leivinpaperilla ja väärinpäin käännetyllä lautasella peitettynä.
– Laitoin lasagnen mikroon, rukoilin hieman ja vartin päästä minulla oli käsissäni ihme.
Vartin kypsennyksen jälkeen Boone maistoi lopputulosta itse ja maistatti ruokaa myös kollegoillaan.
– Olin ällikällä lyöty. Annoin ruokaa myös työkavereille ja kun vasta jälkeenpäin paljastin, että se on mikrossa valmistettu, olivat hekin ällikällä lyötyjä.
Boone ei aio korvata mikrolasagnella tavallista, uunissa kypsennettävää lasagnea, mutta kiirepäivinä tämä resepti tulee todella olemaan arjen pelastus! Kokeile siis ensi kerralla kasvislasagnen valmistamista mikrossa. Jos haluat joukkoon myös jauhelihaa, kannattanee se varmuuden vuoksi kypsentää ennen kuin sekoittaa tomaattikastikkeen joukkoon.
Lähde: Epicurious
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan