Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keititkö liikaa pastaa? Hyödynnä aterian rippeet herkullisessa kasvislasagnessa

1:00Näin teet itse tuorepastaaNäin teet itse tuorepastaa.
Julkaistu 11.03.2019 20:01

Emmi Niiniaho

Ylijääneen pastan voi hyödyntää seuraavana päivänä esimerkiksi salaatissa, italialaistyylisessä frittatassa tai vaikkapa kasvislasagnessa.

Tarvittavan pastan määrää on välillä hankala arvioida ja usein sitä jää ruokailun jälkeen reippaasti yli. Pastan ja spagetin määrää voi toki mitata erilaisilla välineillä, mutta syöjien ruokahalua ei aina pysty etukäteen ennakoimaan.

Onneksi ylijääneen pastaa pystyy hyödyntämään seuraavana päivänä monin eri tavoin. Heitä pastan rippeiden sekaan hieman oliiviöljyä ja laita kannelliseen rasiaan jääkaappiin. Pastan voi sitten uudelleen lämmittää kastikkeeseen, paistaa paistettujen nuudelien tapaan tai syödä kylmänä salaatissa.

Lue myös: Älä mene lankaan! Yksi seikka paljastaa, onko parmesaanijuustosi aitoa

Frittataa varten riko kaksi kananmunaa kylmän spagetin joukkoon ja kaada seos öljytylle paistinpannulle. Paista kunnes munat ovat hyytyneet pohjasta ja käännä frittata ympäri. Ruskista vielä toinenkin puoli ripottele päälle paprikaa.

Spagetin voi hyödyntää myös loihtimalla tähteistä arkiruokien klassikon: kasvislasagnen.

Kasvislasagne (2 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g sieniä
200 g tomaattipyrettä
1 tl kuivattua oreganoa200 g kypsennettyä spagettia30 g voita30 g vehnäjauhoja200 ml maitoa40 g juustoraastetta + 20 g kuorrutukseen







spagetti lasagneLasagne on valmis, kun sen pinta on kullanruskea.Shutterstock

Lämmitä uuni 240 asteeseen. Pilko sipulit ja sienet pieneksi ja kuullota pannulla noin 10 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kuivattu oregano ja anna lämmetä kiehumispisteeseen. Sekoita joukkoon pasta ja siirrä koko seos uunivuokaan.

Valmista valkokastike sulattamalla voi paistinpannussa matalalla lämmöllä. Sekoita joukkoon jauho ja kuumenna minuutin ajan. Sekoita joukkoon maito ja annan seoksen poreilla samalla koko ajan sekoittaen muutaman minuutin ajan, kunnes kastike suurustuu. Lisää juustoraaste, sekoita ja mausta. Kaada seos vuokaan ja kuorruta lopulla juustoraasteella.

Kypsennä lasagnea uunissa 30 minuuttia tai kunnes se on kullanruskeaa.

Lähde: The Guardian 

Lisää aiheesta:

"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelleMaukas aamiaisherkku syntyy ylijääneestä pastasta – tätä munaruokaa koko perhe rakastaa! Terveellinen pikabolognese, joka syntyy pastan kiehuessa – tämä resepti muuttaa käsityksesi arkiruokaklassikon valmistuksesta Herkullisen pasta-aterian salaisuus piilee lempisalaatinkastikkeessasi – tätä tajunnan räjäyttävää herkkua syödessä ei kaloreita lasketa!Juustohampurilaislasagne on kahden suosikkiruoan täydellinen yhdistelmä: ”Tämä resepti on mieletön” Tämä resepti on takuuvarma hitti – valmista pekoninen versio lasagnesta!
LasagneKasvislasagneRuokaPastaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Lasagne
  • 02.01.201807:48
    Kasvislasagne

    Laihduttajan lasagne: Kokeile huikean hyvää herkkua – "tähän tulee himo!"

  • 21.09.201717:30
    Ruoanlaitto

    Kun olet tehnyt ja maistanut tätä lasagnea kerran, et halua enää mitään muuta – "Aivan huikeaa!"

  • 31.08.201707:36
    Kasvisruokavalio

    Näin teet hyvän lasagnen superhalvalla: Annos maksaa vain 65 senttiä!

  • 02.06.201717:33
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei resepti muutu: Näin lasagne kannattaisi aina valmistaa

  • 30.03.201709:30
    Makuja

    Uskomaton lasagne, joka valmistuu vartissa: Todellinen arjenpelastaja – "olin ällikällä lyöty"