Ylijääneen pastan voi hyödyntää seuraavana päivänä esimerkiksi salaatissa, italialaistyylisessä frittatassa tai vaikkapa kasvislasagnessa.
Tarvittavan pastan määrää on välillä hankala arvioida ja usein sitä jää ruokailun jälkeen reippaasti yli. Pastan ja spagetin määrää voi toki mitata erilaisilla välineillä, mutta syöjien ruokahalua ei aina pysty etukäteen ennakoimaan.
Onneksi ylijääneen pastaa pystyy hyödyntämään seuraavana päivänä monin eri tavoin. Heitä pastan rippeiden sekaan hieman oliiviöljyä ja laita kannelliseen rasiaan jääkaappiin. Pastan voi sitten uudelleen lämmittää kastikkeeseen, paistaa paistettujen nuudelien tapaan tai syödä kylmänä salaatissa.
Lue myös: Älä mene lankaan! Yksi seikka paljastaa, onko parmesaanijuustosi aitoa
Frittataa varten riko kaksi kananmunaa kylmän spagetin joukkoon ja kaada seos öljytylle paistinpannulle. Paista kunnes munat ovat hyytyneet pohjasta ja käännä frittata ympäri. Ruskista vielä toinenkin puoli ripottele päälle paprikaa.
Spagetin voi hyödyntää myös loihtimalla tähteistä arkiruokien klassikon: kasvislasagnen.
Kasvislasagne (2 annosta)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g sieniä
200 g tomaattipyrettä
1 tl kuivattua oreganoa200 g kypsennettyä spagettia30 g voita30 g vehnäjauhoja200 ml maitoa40 g juustoraastetta + 20 g kuorrutukseen
