Keititkö liikaa pastaa? Hyödynnä aterian rippeet herkullisessa kasvislasagnessa

Näin teet itse tuorepastaa 1:00 Näin teet itse tuorepastaa
Näin teet itse tuorepastaa.

Ylijääneen pastan voi hyödyntää seuraavana päivänä esimerkiksi salaatissa, italialaistyylisessä frittatassa tai vaikkapa kasvislasagnessa.

Tarvittavan pastan määrää on välillä hankala arvioida ja usein sitä jää ruokailun jälkeen reippaasti yli. Pastan ja spagetin määrää voi toki mitata erilaisilla välineillä, mutta syöjien ruokahalua ei aina pysty etukäteen ennakoimaan.

Onneksi ylijääneen pastaa pystyy hyödyntämään seuraavana päivänä monin eri tavoin. Heitä pastan rippeiden sekaan hieman oliiviöljyä ja laita kannelliseen rasiaan jääkaappiin. Pastan voi sitten uudelleen lämmittää kastikkeeseen, paistaa paistettujen nuudelien tapaan tai syödä kylmänä salaatissa.

Frittataa varten riko kaksi kananmunaa kylmän spagetin joukkoon ja kaada seos öljytylle paistinpannulle. Paista kunnes munat ovat hyytyneet pohjasta ja käännä frittata ympäri. Ruskista vielä toinenkin puoli ripottele päälle paprikaa.

Spagetin voi hyödyntää myös loihtimalla tähteistä arkiruokien klassikon: kasvislasagnen.

Kasvislasagne (2 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g sieniä
200 g tomaattipyrettä
1 tl kuivattua oreganoa
200 g kypsennettyä spagettia
30 g voita
30 g vehnäjauhoja
200 ml maitoa
40 g juustoraastetta + 20 g kuorrutukseen

Lämmitä uuni 240 asteeseen. Pilko sipulit ja sienet pieneksi ja kuullota pannulla noin 10 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kuivattu oregano ja anna lämmetä kiehumispisteeseen. Sekoita joukkoon pasta ja siirrä koko seos uunivuokaan.

Valmista valkokastike sulattamalla voi paistinpannussa matalalla lämmöllä. Sekoita joukkoon jauho ja kuumenna minuutin ajan. Sekoita joukkoon maito ja annan seoksen poreilla samalla koko ajan sekoittaen muutaman minuutin ajan, kunnes kastike suurustuu. Lisää juustoraaste, sekoita ja mausta. Kaada seos vuokaan ja kuorruta lopulla juustoraasteella.

Kypsennä lasagnea uunissa 30 minuuttia tai kunnes se on kullanruskeaa.

Lähde: The Guardian 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat