Uskaltaisitko maistaa tätä trendijuomaa? Terveysintoilijoiden uusi suosikkikahvi jakaa mielipiteitä
Tutkijat toivovat, että jauhemaisen parsakaalin avulla yhä useampi ihminen tulisi nauttineeksi entistä enemmän vihanneksia. Tämän vihreän jauheen on todettu toimivan erinomaisesti yhteen etenkin maitokahvin kanssa.
Videolla barista Lasse Vidman näyttää, kuinka syntyy maailmalla trendaava punajuurilatte.
Punajuurilattea ja voikahvia. Viime vuosina kahvista on muokattu mitä erilaisimpia versioita terveysaspekti silmällä pitäen. Uusin tulokas terveyskahvien joukossa on parsakaalikahvi. Kyllä, luit oikein! Parsakaalikahvi valmistetaan lisäämällä espresson joukkoon jauhemaista parsakaalijauhetta ennen maitovaahdon kaatamista kuppiin.
Parsakaalijauhe voi tehdä aamukahvistasi varsinaisen vitamiinipommin, sillä tämä vihannes sisältää runsaasti kuitua, vitamiineja, kalsiumia, sinkkiä ja magnesiumia.
Parantaa ravitsemusta ja vähentää hävikkiä
Australialaisen tutkimuskeskus CSIRO:n tutkijat toivovat parsakaalijauheen parantavan ihmisten ravitsemusta, sillä kasvisten liian vähäinen saanti on ongelma hyvin monen aikuisen ruokavaliossa.
– Kaksi ruokalusikallista parsakaalijauhetta vastaa yhtä vihannesannosta, tutkimuskeskuksen elintarviketieteilijä Maryann Augustin kertoo.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Sen lisäksi, että vihannesjauhe saattaisi olla ratkaisu ruokavalioon liittyviin ongelmiin, se on tervetullut innovaatio myös maanviljelijöille. Jauheita voitaisiin nimittäin valmistaa vihanneksista, jotka muuten jäisivät myymättä.
Mielipiteitä jakavan vastaanoton saanut parsakaalijauhe saattaa olla vasta alkua, sillä tutkijat selvittävät paraikaa myös muiden vihannesten muuttamista helposti nautittavan pulverin muotoon.
Lähde: ABC
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Koko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Koko Suomi leipoo: Mummin mustikkasuu, Juulian resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Lumihiutalejoulutortut – taittele joulutorttu helposti lumihiutaleen muotoon