Uskaltaisitko maistaa tätä trendijuomaa? Terveysintoilijoiden uusi suosikkikahvi jakaa mielipiteitä

Näin syntyy maailmalla trendaava punajuurilatte 1:10 Näin syntyy maailmalla trendaava punajuurilatte

Tutkijat toivovat, että jauhemaisen parsakaalin avulla yhä useampi ihminen tulisi nauttineeksi entistä enemmän vihanneksia. Tämän vihreän jauheen on todettu toimivan erinomaisesti yhteen etenkin maitokahvin kanssa. 

Videolla barista Lasse Vidman näyttää, kuinka syntyy maailmalla trendaava punajuurilatte. 

Punajuurilattea ja voikahvia. Viime vuosina kahvista on muokattu mitä erilaisimpia versioita terveysaspekti silmällä pitäen. Uusin tulokas terveyskahvien joukossa on parsakaalikahvi. Kyllä, luit oikein! Parsakaalikahvi valmistetaan lisäämällä espresson joukkoon jauhemaista parsakaalijauhetta ennen maitovaahdon kaatamista kuppiin.

Parsakaalijauhe voi tehdä aamukahvistasi varsinaisen vitamiinipommin, sillä tämä vihannes sisältää runsaasti kuitua, vitamiineja, kalsiumia, sinkkiä ja magnesiumia. 

Parantaa ravitsemusta ja vähentää hävikkiä

Australialaisen tutkimuskeskus CSIRO:n tutkijat toivovat parsakaalijauheen parantavan ihmisten ravitsemusta, sillä kasvisten liian vähäinen saanti on ongelma hyvin monen aikuisen ruokavaliossa. 

– Kaksi ruokalusikallista parsakaalijauhetta vastaa yhtä vihannesannosta, tutkimuskeskuksen elintarviketieteilijä Maryann Augustin kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Sen lisäksi, että vihannesjauhe saattaisi olla ratkaisu ruokavalioon liittyviin ongelmiin, se on tervetullut innovaatio myös maanviljelijöille. Jauheita voitaisiin nimittäin valmistaa vihanneksista, jotka muuten jäisivät myymättä. 

Mielipiteitä jakavan vastaanoton saanut parsakaalijauhe saattaa olla vasta alkua, sillä tutkijat selvittävät paraikaa myös muiden vihannesten muuttamista helposti nautittavan pulverin muotoon. 

Lähde: ABC

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!