Uskaltaisitko maistaa tätä trendijuomaa? Terveysintoilijoiden uusi suosikkikahvi jakaa mielipiteitä
Tutkijat toivovat, että jauhemaisen parsakaalin avulla yhä useampi ihminen tulisi nauttineeksi entistä enemmän vihanneksia. Tämän vihreän jauheen on todettu toimivan erinomaisesti yhteen etenkin maitokahvin kanssa.
Videolla barista Lasse Vidman näyttää, kuinka syntyy maailmalla trendaava punajuurilatte.
Punajuurilattea ja voikahvia. Viime vuosina kahvista on muokattu mitä erilaisimpia versioita terveysaspekti silmällä pitäen. Uusin tulokas terveyskahvien joukossa on parsakaalikahvi. Kyllä, luit oikein! Parsakaalikahvi valmistetaan lisäämällä espresson joukkoon jauhemaista parsakaalijauhetta ennen maitovaahdon kaatamista kuppiin.
Parsakaalijauhe voi tehdä aamukahvistasi varsinaisen vitamiinipommin, sillä tämä vihannes sisältää runsaasti kuitua, vitamiineja, kalsiumia, sinkkiä ja magnesiumia.
Parantaa ravitsemusta ja vähentää hävikkiä
Australialaisen tutkimuskeskus CSIRO:n tutkijat toivovat parsakaalijauheen parantavan ihmisten ravitsemusta, sillä kasvisten liian vähäinen saanti on ongelma hyvin monen aikuisen ruokavaliossa.
– Kaksi ruokalusikallista parsakaalijauhetta vastaa yhtä vihannesannosta, tutkimuskeskuksen elintarviketieteilijä Maryann Augustin kertoo.
Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.
Sen lisäksi, että vihannesjauhe saattaisi olla ratkaisu ruokavalioon liittyviin ongelmiin, se on tervetullut innovaatio myös maanviljelijöille. Jauheita voitaisiin nimittäin valmistaa vihanneksista, jotka muuten jäisivät myymättä.
Mielipiteitä jakavan vastaanoton saanut parsakaalijauhe saattaa olla vasta alkua, sillä tutkijat selvittävät paraikaa myös muiden vihannesten muuttamista helposti nautittavan pulverin muotoon.
Lähde: ABC
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti