Tutkijat toivovat, että jauhemaisen parsakaalin avulla yhä useampi ihminen tulisi nauttineeksi entistä enemmän vihanneksia. Tämän vihreän jauheen on todettu toimivan erinomaisesti yhteen etenkin maitokahvin kanssa.
Videolla barista Lasse Vidman näyttää, kuinka syntyy maailmalla trendaava punajuurilatte.
Punajuurilattea ja voikahvia. Viime vuosina kahvista on muokattu mitä erilaisimpia versioita terveysaspekti silmällä pitäen. Uusin tulokas terveyskahvien joukossa on parsakaalikahvi. Kyllä, luit oikein! Parsakaalikahvi valmistetaan lisäämällä espresson joukkoon jauhemaista parsakaalijauhetta ennen maitovaahdon kaatamista kuppiin.
Parsakaalijauhe voi tehdä aamukahvistasi varsinaisen vitamiinipommin, sillä tämä vihannes sisältää runsaasti kuitua, vitamiineja, kalsiumia, sinkkiä ja magnesiumia.
Parantaa ravitsemusta ja vähentää hävikkiä
Australialaisen tutkimuskeskus CSIRO:n tutkijat toivovat parsakaalijauheen parantavan ihmisten ravitsemusta, sillä kasvisten liian vähäinen saanti on ongelma hyvin monen aikuisen ruokavaliossa.