Upea koristelu kakkuun täysin ilmaiseksi – oletko tajunnut, että tätäkin voi syödä?
Tiesitkö, että syreenin kukat ovat syötäviä? Hyödynnä pihan ilmainen herkku vaikka jälkiruokien koristeluissa.
Monille saattaa tulla yllätyksenä, että suomalaispihoilla keväisin tuoksuva yleinen pensas on hyödynnettävissä myös keittiössä. Syreenin kukat ovat nimittäin syötäviä!
Vinkkasimme MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla muutama vuosi sitten, että syreenin kukkia voi käyttää esimerkiksi syreenimehun valmistamiseen. Tuolloin Viiden jälkeen -ohjelmassa vieraili ruokakirjailija ja reseptisuunnittelija Virpi Mikkonen, joka tunnetaan maailmanlaajuista menestystäkin niittäneestä Vanelja-blogistaan.
– Syreeni on kaikkien aikojen lempparini, aivan ihana, Mikkonen ylisti tuolloin.
Syreenin kukkia voi käyttää esimerkiksi jäätelöannosten ja kakkujen syötävinä koristeina, sekä jälkiruoissa hennon kukkaista makua tuomaan. Oman pihan syreenin kukat ovat syötäviä, kunhan niihin ei ole sumutettu tuholaistorjunta-aineita. Kukkakaupasta ostettuja syreenin kukkia ei tule syödä.
Lue myös: Paras voileipäkakku juhliin: Testaa hittiohjeet – "Valmistuu nopeasti ja vähistä raaka-aineista"
Koristelu kakkuun ihan ilmaiseksi omalta pihalta
Syreeniä hyödyntää jälkiruokien koristelussa myös muun muassa harrastelijaleipuri Salla Kinnunen, joka leipoi juuri upean syreeneillä koristellun raparperi-vaniljakakun. Kinnunen suosittelee käyttämään puhtaita, mahdollisimman tuoreita syreenin kukkia. Kukat voi halutessaan huuhdella vedellä.
Kinnunen yllättyi myös siitä, miten hyvin kukat säilyivät jääkaapissa.
– Kun eilen tein kakun ja laitoin kukat, niin edelleen tänään aamulla kukat olivat aivan saman näköisiä. Yleensä sanotaan, että kukat kannattaa laittaa hieman ennen tarjoilua, mutta näköjään syreenin kukat kestävät, Kinnunen kertoo MTV Uutisille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa