Upea koristelu kakkuun täysin ilmaiseksi – oletko tajunnut, että tätäkin voi syödä?

Tiedätkö, mitä herkkuja puutarhasi pitää sisällään? Viiden jälkeen testasi, miten tehdä drinkki luonnon tykötarpeista 3:47 Tiedätkö, mitä herkkuja puutarhasi pitää sisällään? Viiden jälkeen testasi, miten tehdä drinkki luonnon tykötarpeista
KATSO MYÖS VIDEO: Syreenin kukista voi tehdä mehua ja voikukista "hunajaa". Katso vinkit!

Tiesitkö, että syreenin kukat ovat syötäviä? Hyödynnä pihan ilmainen herkku vaikka jälkiruokien koristeluissa.

Monille saattaa tulla yllätyksenä, että suomalaispihoilla keväisin tuoksuva yleinen pensas on hyödynnettävissä myös keittiössä. Syreenin kukat ovat nimittäin syötäviä!

Vinkkasimme MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla muutama vuosi sitten, että syreenin kukkia voi käyttää esimerkiksi syreenimehun valmistamiseen. Tuolloin Viiden jälkeen -ohjelmassa vieraili ruokakirjailija ja reseptisuunnittelija Virpi Mikkonen, joka tunnetaan maailmanlaajuista menestystäkin niittäneestä Vanelja-blogistaan.

– Syreeni on kaikkien aikojen lempparini, aivan ihana, Mikkonen ylisti tuolloin.

Syreenin kukkia voi käyttää esimerkiksi jäätelöannosten ja kakkujen syötävinä koristeina, sekä jälkiruoissa hennon kukkaista makua tuomaan. Oman pihan syreenin kukat ovat syötäviä, kunhan niihin ei ole sumutettu tuholaistorjunta-aineita. Kukkakaupasta ostettuja syreenin kukkia ei tule syödä.

Koristelu kakkuun ihan ilmaiseksi omalta pihalta

Syreeniä hyödyntää jälkiruokien koristelussa myös muun muassa harrastelijaleipuri Salla Kinnunen, joka leipoi juuri upean syreeneillä koristellun raparperi-vaniljakakun. Kinnunen suosittelee käyttämään puhtaita, mahdollisimman tuoreita syreenin kukkia. Kukat voi halutessaan huuhdella vedellä.

 Kinnunen yllättyi myös siitä, miten hyvin kukat säilyivät jääkaapissa.

– Kun eilen tein kakun ja laitoin kukat, niin edelleen tänään aamulla kukat olivat aivan saman näköisiä. Yleensä sanotaan, että kukat kannattaa laittaa hieman ennen tarjoilua, mutta näköjään syreenin kukat kestävät, Kinnunen kertoo MTV Uutisille.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.