Oletko hoksannut hyödyntää tämän oman pihan ilmaisen herkun? Virpi Mikkonen ylistää: "Aivan ihana!"

3:47 Tiedätkö, mitä herkkuja puutarhasi pitää sisällään? Viiden jälkeen testasi, miten tehdä drinkki luonnon tykötarpeista

Ruokakirjailija Virpi Mikkonen vinkkasi Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten oman pihan kevät -ja kesäkasveja voi hyödyntää ruoanlaitossa.

Videolla: Vanelja-ruokablogin Virpi Mikkonen kertoo, miten valmistetaan mehua syreeneistä ja "hunajaa" voikukista.

Ruokakirjailija & hyvän olon reseptisuunnittelija Virpi Mikkonen tunnetaan maailmanlaajuista menestystäkin niittäneestä Vanelja-blogistaan. MTV:n Viiden jälkeen -ohjelma käväisi Mikkosen puutarhassa tutustumassa ruoanlaittoon oman pihan antimista. 

Mitä kaikkea omalta pihalta sitten voi syödä? 

– Vaikka mitä itse asiassa. Voikukan kukkia ja lehtiä voi syödä, loppukesästä ja syksyllä myös juuria. Silloin juureen ovat palanneet ravinteet, Mikkonen kertoo.

Hän vinkkaa kokeilemaan myös nokkosen versoja ja lehtiä, apilan lehtiä ja ennen kaikkea syreeneitä.

– Syreeni on kaikkien aikojen lempparini, aivan ihana!

Syreeninkukkia  voi käyttää esimerkiksi jäätelöannosten ja kakkujen syötävinä koristeina, sekä jälkiruoissa hennon kukkaista makua tuomaan. Ulkona kasvavat syreeninkukat ovat syötäviä, kunhan niihin ei ole sumutettu tuholaistorjunta-aineita. Kukkakaupasta ostettuja syreenin kukkia ei tule syödä.

Miten syreenin kukkia voi hyödyntää kotikeittiössä? Miten voikukista valmistetaan "hunajaa"? Katso videolta Virpi Mikkosen vinkit!Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja