Fairmont San Francisco -hotellissa otetaan piparkakkutaloperinne vakavasti.
Jo yli sadan vuoden ajan hotellin keittiöhenkilökunta on loihtunut hotellin aulaan valtavan herkkutalon, johon ihmiset voivat kävellä ihmettelemään joulun tunnelmaa ja leipureiden taitoja.
Hotelli aloitti joulukautensa eilen 23. marraskuuta kymmenien neliöiden kaksikerroksisen piparkakkutalonsa avajaisilla.
Lue aiheesta: Makutestissä pakastealtaan piparitaikinat: Klassikko jakoi raadin jyrkästi kahtia
Leipuritiimi käyttää joka vuosi yhteensä tuhannesta puoleentoista tuhanteen tuntia talon leipomiseen, rakentamiseen ja koristeluun.
Karkkia katoaa päivittäin
Herkkuluomukseen menee vuosittain yli 8 000 piparitiiltä, joiden leivonta aloitetaan jo heinäkuussa.
Tiilet kiinnitetään toisiinsa kananmunan valkuaisesta ja tomusokerista tehdyllä ”laastilla”. Yhteensä seokseen menee lähes 500 kiloa sokeria ja lähes 600 litraa munanvalkuaisia.
