Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Unohtuiko vispikerma? Kokkiopettaja neuvoo, miten teet täysmaidosta kermavaahtoa – salaisuus piilee yhdessä ainesosassa

1:10Kinderkakku – näin valmistuu helppo suklaakakku suosikkisuklaasta
Julkaistu 02.08.2020 09:03

Jenna Lakka

jenna.lakka@mtv.fi

Yleisesti ajatellaan, ettei kermavaahtoa voi valmistaa muusta kuin kermasta, jossa on korkea rasvapitoisuus – kuten kuohu- tai vispikermasta. Food52 löysi kuitenkin tavan, jolla kermavaahtoa saa valmistettua myös vähärasvaisemmista maitotuotteista.

Videolla selkeät ohjeet helppotekoiseen ja maistuvaan Kinder-kakkuun! Testaa Kati "Hellapoliisi" Jaakosen reseptiä.

Täysmaidossa on rasvaa yleensä kolmesta viiteen prosenttia, kun taas esimerkiksi kuohu- ja vispikermoissa rasvaa on 35-40 prosenttia.

Ruokakirjailija Harold McGeen mukaan korkea rasvapitoisuus on välttämätöntä, jotta kermavaahdosta tulee kuohkeaa. Rasvan ansiosta kerma vaahtoutuu paremmin. On ikävä tilanne, jos leipomisen aikana huomaa, ettei kaapista löydykään kermavaahtoon soveltuvaa kermaa.

Food52-sivuston mukaan kermavaahtoa voi kuitenkin valmistaa myös täysmaidosta. Se vaatii kuitenkin joitain muutoksia perinteiseen kermavaahdon reseptiin. Näiden kolmen askeleen onnistut!

1. Käytä liivatetta

Saadaksesi noin seitsemän desilitraa kermavaahtoa, tarvitaan aluksi noin 1,20 desilitraa täysmaitoa sekä kolme teelusikallista liivatejauhetta, suosittelee The Culinary Institute of America -kokkikoulussa opettava Steven Isaac.

Liivate tekee maidosta paksumpaa ja auttaa sitä ylläpitämään volyyminsa vispilöinnin jälkeen. Kaada liivatejauhe maitoon ja anna sen turvota muutama minuutti. Lämmitä seosta sen jälkeen mikrossa viiden sekunnin sykleissä, kunnes se on läpikuultavaa ja nestemäistä.

2. Lisää maitoa

Lisää seokseen noin 3,55 desilitraa kylmää täysmaitoa. Sekoita seos hyvin ja anna jäähtyä jääkaapissa tunnin verran.

3. Vispaa

Kun seos on jäähtynyt, makeuta se makusi mukaan. Sen jälkeen seos vispataan. Voit käyttää sähkövispilää tai vispata perinteisellä vispilällä. Vispaa, kunnes maidosta tulee paksua ja siihen jää kokeiltaessa huippuja.

Miten on, onnistuitko?

LUE MYÖS: Juhlat viikonloppuna? Helppo kakku, paras raparperipiirakka ja muut leivonnaiset – nämä herkut ehdit vielä tehdä

Lue kaikki lifestyle-artikkelit

Lähde: Food52

Lisää aiheesta:

Yksinkertainen lisä kaurapuuroon tekee siitä superherkullista: "Paras ja helpoin puuro vartissa"Oletko koskaan testannut? Suklainen "lamakakku" kaikkea muuta kuin ankea: "Sensaatiomainen, kimmoisa ja makea"Oletko jo kokeillut? Yhdellä raaka-aineella parannat esimerkiksi perunoiden makua huomattavastiKaikkien aikojen helpoin omenapiirakka? Emma kehuu neljän raaka-aineen reseptiä, jossa pieni kikka "muuttaa kaiken"Kakun ja suosikkisuklaan täydellinen liitto! Annin Kindertäytekakku on kevään takuuvarma hitti: "Maku muistuu mieleen lapsuudesta"Pienellä muutoksella uskomaton vaikutus pizzaan: Näin taikina kannattaa ehdottomasti valmistaa
RuokaJälkiruoatRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • to17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!

  • to11:26
    Ravintolat

    Kozeen Shiwan haastettiin oikeuteen – näin hän vastaa syytöksiin

  • to09:31
    Arkiruoka

    Vappu Pimiän superhelppo arkiruoka on hitti: Kanapullat alle puolessa tunnissa!

  • to08:22
    Kasvikset

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan