Unohtuiko vispikerma? Kokkiopettaja neuvoo, miten teet täysmaidosta kermavaahtoa – salaisuus piilee yhdessä ainesosassa

1:10 Kinderkakku – näin valmistuu helppo suklaakakku suosikkisuklaasta

Yleisesti ajatellaan, ettei kermavaahtoa voi valmistaa muusta kuin kermasta, jossa on korkea rasvapitoisuus – kuten kuohu- tai vispikermasta. Food52 löysi kuitenkin tavan, jolla kermavaahtoa saa valmistettua myös vähärasvaisemmista maitotuotteista.

Videolla selkeät ohjeet helppotekoiseen ja maistuvaan Kinder-kakkuun! Testaa Kati "Hellapoliisi" Jaakosen reseptiä.

Täysmaidossa on rasvaa yleensä kolmesta viiteen prosenttia, kun taas esimerkiksi kuohu- ja vispikermoissa rasvaa on 35-40 prosenttia.

Ruokakirjailija Harold McGeen mukaan korkea rasvapitoisuus on välttämätöntä, jotta kermavaahdosta tulee kuohkeaa. Rasvan ansiosta kerma vaahtoutuu paremmin. On ikävä tilanne, jos leipomisen aikana huomaa, ettei kaapista löydykään kermavaahtoon soveltuvaa kermaa.

Food52-sivuston mukaan kermavaahtoa voi kuitenkin valmistaa myös täysmaidosta. Se vaatii kuitenkin joitain muutoksia perinteiseen kermavaahdon reseptiin. Näiden kolmen askeleen onnistut!

1. Käytä liivatetta

Saadaksesi noin seitsemän desilitraa kermavaahtoa, tarvitaan aluksi noin 1,20 desilitraa täysmaitoa sekä kolme teelusikallista liivatejauhetta, suosittelee The Culinary Institute of America -kokkikoulussa opettava Steven Isaac.

Liivate tekee maidosta paksumpaa ja auttaa sitä ylläpitämään volyyminsa vispilöinnin jälkeen. Kaada liivatejauhe maitoon ja anna sen turvota muutama minuutti. Lämmitä seosta sen jälkeen mikrossa viiden sekunnin sykleissä, kunnes se on läpikuultavaa ja nestemäistä.

2. Lisää maitoa

Lisää seokseen noin 3,55 desilitraa kylmää täysmaitoa. Sekoita seos hyvin ja anna jäähtyä jääkaapissa tunnin verran.

3. Vispaa

Kun seos on jäähtynyt, makeuta se makusi mukaan. Sen jälkeen seos vispataan. Voit käyttää sähkövispilää tai vispata perinteisellä vispilällä. Vispaa, kunnes maidosta tulee paksua ja siihen jää kokeiltaessa huippuja.

Miten on, onnistuitko?

Lähde: Food52

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja