Unohda valmiit jauheet! Näin valmistat taivaallisen hollandaise-kastikkeen

hollandaise-kastike
Shutterstock

Valmiisiin pussikastikkeisiin on helppo tarttua kaupassa, mutta todellisuudessa kastikkeiden valmistaminen itse ei ole rakettitiedettä. Ja makumaailma kiittää sinnikästä kokkia! 

Hollandaise-kastike on loistava klassikko, joka kruunaa parsa- tai lohiannoksen. Sen valmistaminen kannattaa siis ehdottomasti opetella. Kuka tahansa voi onnistua kastikkeen kanssa, kunhan malttaa seurata ohjeita.

Hollandaise-kastike

Ainekset:

2 kanamunaa
100 suolatonta voita
1 rkl sitruunamehua
1 tl sinappia

Erota kananmunien valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Sulata voi. Aseta liedelle pieni kattilallinen vettä, kiehauta ja säädä lämpö niin, että se jatkaa kiehumista maltillisesti. Aseta reilun kokoinen kulho kattilan päälle niin, ettei se kellu holtittomasti vaan pikemminkin lepää kattilan päällä.

Laita keltuaiset kulhoon. Lisää sitruunamehu ja sinappi. Sekoita hyvin.

Lisää voi keltuaisen joukkoon pienissä erissä ja sekoita koko ajan reippaasti. Valmis kastike on pehmeää, tasaista ja paksua. Jos kastike on liian paksua, ohenna tilkalla valkoviinietikkaa. Tarjoile heti ja nauti! 

Lähde: Jamie Oliver

***

1:20

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja