Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Unohda valmiit jauheet! Näin valmistat taivaallisen hollandaise-kastikkeen

Shutterstock
Julkaistu 22.04.2017 17:03

MTV LIFESTYLE

Valmiisiin pussikastikkeisiin on helppo tarttua kaupassa, mutta todellisuudessa kastikkeiden valmistaminen itse ei ole rakettitiedettä. Ja makumaailma kiittää sinnikästä kokkia! 

Hollandaise-kastike on loistava klassikko, joka kruunaa parsa- tai lohiannoksen. Sen valmistaminen kannattaa siis ehdottomasti opetella. Kuka tahansa voi onnistua kastikkeen kanssa, kunhan malttaa seurata ohjeita.

Hollandaise-kastike

Ainekset:

2 kanamunaa
100 suolatonta voita
1 rkl sitruunamehua
1 tl sinappia

Erota kananmunien valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Sulata voi. Aseta liedelle pieni kattilallinen vettä, kiehauta ja säädä lämpö niin, että se jatkaa kiehumista maltillisesti. Aseta reilun kokoinen kulho kattilan päälle niin, ettei se kellu holtittomasti vaan pikemminkin lepää kattilan päällä.

Laita keltuaiset kulhoon. Lisää sitruunamehu ja sinappi. Sekoita hyvin.

Lisää voi keltuaisen joukkoon pienissä erissä ja sekoita koko ajan reippaasti. Valmis kastike on pehmeää, tasaista ja paksua. Jos kastike on liian paksua, ohenna tilkalla valkoviinietikkaa. Tarjoile heti ja nauti! 

Lähde: Jamie Oliver

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Uppomunan valmistaminen ja hollandaisekastikeKeitettyä parsaa ja hollandaisekastike – Hans Välimäen ohjeÄlä sittenkään keitä suolavedessä! Huikealla keittoniksillä teet arkisesta pastaruoastasi helposti entistäkin herkullisempaa"Tämä on varmin valintani" – supernopea arkiruoka syntyy kaapista löytyvistä aineksista!HollandaisekastikeBéchamelkastike lipeäkalalle
Kastike kalalleParsaKastikkeet ja dipitMakuja