Unohda uppopaistaminen! Tämä kikka mullistaa tapasi valmistaa munkkeja – helppoa, turvallista ja nopeaa

Paista herkulliset vappumunkit kotona 0:52 Paista herkulliset vappumunkit kotona
Videolta voit poimia reseptin perinteisten munkkien valmistukseen.

Munkit kuuluvat oleellisena osana vappua, mutta niiden paistaminen saattaa tuottaa harmaita hiuksia. Jos uppopaistaminen ei houkuta, ei hätää, sillä herkulliset munkit syntyvät helposti myös uunissa.

Uunissa valmistuvat munkit paistetaan donitsivuoassa, minkä ansiosta niihin saadaan perinteisten munkkirinkeleiden muoto. Vuoassa paistuneet munkkirinkilät viimeistellään upottamalla herkut sulatettuun voihin ja kierittämällä ne sokeri-kaneliseoksessa. Näitä munkkeja syödessä et uppopaistettuja versioita kaipaa! 

VINKKI: Tässä reseptissä munkkeissa maistuu kaneli, mutta jos haluat herkkuihin perinteisempää munkin makua, lisää taikinaan ruokalusikallinen jauhettua kardemummaa ja kaneli pois kuorrutteesta. 

Jos siman tekeminen on päässyt unohtumaan, täältä löydät helpon reseptin nopean pikasiman valmistukseen

Helpot munkit uunissa (n. 12 kpl)

4 ¾ dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
½ tl muskottipähkinää
½ tl suolaa
1 iso kananmuna
3 dl täysmaitoa
2 rkl suolatonta voita sulatettuna
2 tl vanilja-aromia

Päälle:
8 rkl suolatonta voita
1 ¼ dl sokeria
½ tl kanelia

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele kaksi donitsivuokaa ruoanlaittospraylla.

Sekoita isossa kulhossa jauhot, sokeri, leivinjauhe, kaneli, muskottipähkinä ja suola. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kananmuna, maito, sulatettu voi ja vanilja. Sekoita maito-munaseos kuivien ainesten joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikina saa jäädä löysäksi. Täytä taikinat ¾ osan verran taikinalla. Paista uunissa noin 17 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa noin 5 minuutin ajan ja nosta munkit pois vuoasta.

Sulata kuorrutetta varten voi kattilassa. Sekoita kulhossa keskenään sokeri ja kaneli. Upota munkit yksitellen ensin voihin ja pyörittele sen jälkeen sokeri-kaneliseoksessa.

Resepti: Foodnetwork

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.