Unohditko tehdä simaa? Ei hätää – uskomaton pikasima valmistuu muutamassa minuutissa!

Paista herkulliset vappumunkit kotona 0:52 Paista herkulliset vappumunkit kotona

Helpolla reseptillä simankaltainen juoma valmistuu minuuteissa, eli ei kannata murehtia, jos sima jäi tänä vuonna valmistamatta – vielä on aikaa!

Poimi videolta talteen resepti vapun herkullisimpiin munkkeihin. 

Siman valmistaminen vie aikaa, ja monelta vappuun varautuminen klassikkojuoman merkeissä saattaa unohtua. Hanna Siveniuksen reseptillä kotitekoista vappusimaa muistuttava juoma valmistuu nopeasti simasta tutuista raaka-aineista.

– Jos mielesi tekee kotitekoista vappusimaa, mutta aikaa ei ole pitkälle valmistuskaavalle, tässä ratkaisusi. Pikasima valmistuu yhdessä hujauksessa! reseptin kehittänyt Hanna Sivenius hehkuttaa Novellen verkkosivuilla.

Hannan pikasima

3 luomusitruunaa
2,5 dl fariinisokeria
2 rkl hunajaa
1 l vettä
1 l maustamaton kivennäisvettä

Pese sitruunat hyvin ja ota kuorimaveitsellä sitruunoiden kuoret talteen. Lisää kattilaan vesi, sitruunankuoren palaset, muutama sitruunarinkula, sokeri ja hunaja. Keitä niin, että sokeri on kokonaan sulanut ja anna jäähtyä. Siivilöi liemi ja lisää kivennäisvesi juuri ennen tarjoilua.

Lähde: Novelle

Tämä juttu on julkaistu ensimmäisen kerran 1.5.2016.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.