Superrapea kuori ja suussa sulava lopputulos vain 10 minuutissa – tätä lohireseptiä on kokeiltava!

7:54 Currylla maustettu savukalapasta
Kokeile myös Kari Aihisen lohipastaa.

Uskomattoman maukkaalla ja rapealla kuorella varustettu lohifilee valmistuu lautasellesi kymmenessä minuutissa. Kuulostaa hyvältä, vai mitä?

Tämän nopeasti valmistuvan ruokalajin salaisuus piilee mausteseoksessa, joka kätkee sisäänsä monia tuttuja mausteita; paprikaa, valkosipulijauhetta, kuivattua oreganoa, cayenne-pippuria ja suolaa.

Mausteseoksella peitetty kala paistetaan superrapeaksi todella kuumalla pannulla. Hetken päästä sinua odottaa väriltään tumma, suutuntumaltaan rapea ja maultaan suussa sulava ateria. 

Voit tarjoilla hetkessä valmistuvan kalaruoan lempilisukkeidesi, esimerkiksi riisin ja vihannesten kera.  

Musta cajun lohi (4 annosta)

1 rkl + 1 tl makeaa paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa
¼ tl cayenne-pippuria
2 rkl oliiviöljyä
4 lohifileetä
Tarjoiluun sitruunaviipaleita

Sekoita keskenään mausteet. Paina lohileet lihapuoli alaspäin mausteseokseen niin, että kala maustuu kokonaan. Kuumenna öljy laakeassa pannussa keskilämmöllä. Lisää fileet pannuun nahkapuoli ylöspäin ja paista noin kolmen minuutin ajan, kunnes fileet ovat saaneet tummaa väriä.

Käännä ja anna kypsyä 5–7 minuuttia riippuen fileiden paksuudesta. Jos kalan nahka meinaa palaa, pienennä lämpöä.

Lähde: TheKitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja