Superrapea kuori ja suussa sulava lopputulos vain 10 minuutissa – tätä lohireseptiä on kokeiltava!
Uskomattoman maukkaalla ja rapealla kuorella varustettu lohifilee valmistuu lautasellesi kymmenessä minuutissa. Kuulostaa hyvältä, vai mitä?
Tämän nopeasti valmistuvan ruokalajin salaisuus piilee mausteseoksessa, joka kätkee sisäänsä monia tuttuja mausteita; paprikaa, valkosipulijauhetta, kuivattua oreganoa, cayenne-pippuria ja suolaa.
Mausteseoksella peitetty kala paistetaan superrapeaksi todella kuumalla pannulla. Hetken päästä sinua odottaa väriltään tumma, suutuntumaltaan rapea ja maultaan suussa sulava ateria.
Voit tarjoilla hetkessä valmistuvan kalaruoan lempilisukkeidesi, esimerkiksi riisin ja vihannesten kera.
Musta cajun lohi (4 annosta)
1 rkl + 1 tl makeaa paprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa
¼ tl cayenne-pippuria
2 rkl oliiviöljyä
4 lohifileetä
Tarjoiluun sitruunaviipaleita
Sekoita keskenään mausteet. Paina lohileet lihapuoli alaspäin mausteseokseen niin, että kala maustuu kokonaan. Kuumenna öljy laakeassa pannussa keskilämmöllä. Lisää fileet pannuun nahkapuoli ylöspäin ja paista noin kolmen minuutin ajan, kunnes fileet ovat saaneet tummaa väriä.
Käännä ja anna kypsyä 5–7 minuuttia riippuen fileiden paksuudesta. Jos kalan nahka meinaa palaa, pienennä lämpöä.
Lähde: TheKitchn
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti