Työntekijä paljasti totuuden suosikkiravintolan pastasta – potkuthan siitä seurasi

mac and cheese
Panera Breadin suosittua Mac and Cheese -pastaa ei valmisteta alusta loppuun saakka ravintolan keittiössä. Tieto tuli monelle asiakkaalle yllätyksenä. Shutterstock

Amerikkalaisen Panera Bread -leipomoravintolan työntekijä irtisanottiin, kun hän jakoi sosiaalisessa mediassa videon ravintolan pastan valmistustavasta.

Yhdysvalloissa suositun Panera Bread -ketjun työntekijä Brianna Ramirez latasi Tik Tok -palveluun videon työpaikkansa keittiöstä. Ramirezin lataamasta "paljastus Panerassa" -videosta kasvoi nopeasti viraalihitti.

Valmista ruokaa pussista 

Videolla havainnollistetaan, miten Panera Breadin suosittu Mac and cheese -pasta-annos todella valmistuu ravintolan keittiössä. Someyleisön yllätykseksi pasta-annos vaikuttaisikin olevan valmisruokaa: juustoinen makaronipasta laitetaan sinetöidyssä pussissa lämpenemään keittimeen, jonka jälkee annos kaadetaan kulhoon.

Ramirez latasi videon myöhemmin myös Twitteriin, jossa se on kerännyt satoja tuhansia tykkäyksiä ja tuhansia kommentteja.

–  Menetin työni tämän videon takia, Ramirez kertoo lataamansa videon yhtyedessä.

Potkut saaneen Ramirezin somepäivitykseen on sadellut kannustavia viestejä ja kiittelyitä paljastuksen johdosta. Myös useat Panera Breadin entiset työntekijät vahvistavat Twitter-videon kommenteissa, että pasta todella valmistuu ravintolassa näin.

Ravintolan edustaja kommentoi: Pasta toimitetaan valmiiksi tehtynä pakasteena

Vaikka juustoinen pasta tuleekin pussista, se ei ole varsinaista valmisruokaa. Panera Breadin edustajan mukaan mac and cheese -pasta saapuu ketjun ravintoloihin pakasteena. Pastan kuitenkin valmistavat ensin ketjun kokit.

– Pasta valmistetaan muualla kokkiemme kehittämällä omalla reseptillä ja käyttämällä ainesosia, jotka täyttävät puhtaiden raaka-aineiden standardimme. Pasta toimitetaan pakastettuna leipomokahviloihimme. Tämä antaa meille mahdollisuuden välttää säilöntäaineiden käyttöä, jotka eivät täytä standardejamme.

Näin Panera Bread myös varmistaa, että pasta maistuu samalta ketjun jokaisessa ravintolassa. Annoksia myydään kuukausittain Yhdysvalloissa yli kolme miljoonaa.

Osa Twitterissä keskusteluun osallistuneista ihmisistä onkin sitä mieltä, että Panera Breadin käytäntö ei ole mitenkään poikkeuksellinen tai karmaiseva.

– Näin suurin osa ketjuravintoloista valmistaa ja tarjoilee ruokansa. Sitä kutsutaan tehokkuudeksi, eräs Twitter-käyttäjä kommentoi. 

Lähde: Today

***

Näin teet itse tuorepastaa:

1:00

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja