Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tutut lehtokotilot sopivat ruoanlaittoon: Lisää tarpeeksi valkoviiniä ja valkosipulia!

Lehtokotilot voi hyödyntää ruoanlaitossa.
Lehtokotilot voi hyödyntää ruoanlaitossa.Lehtikuva
Julkaistu 09.09.2016 14:45

Emmi Kärkkäinen

Hyödynnä puutarhasta löytyvät lehtokotilot ja valmista niistä maittavaa ruokaa! 

Monet syövät ravintoloissa mielellään etanoita, mutta tiesitkö, että niitä voi valmistaa kotona ja vieläpä oman puutarhan etanoista?Etanafarmari Merja Tammen ohjeella loihdit lehtokotiloista varmasti maistuvan aterian.

VINKKI! Erityisen tärkeää etanoiden valmistuksessa on puhdistaa ne ennen ruoan valmistamista.

– Tarpeeksi valkoviiniä ja valkosipulia – eivät kotilot juuri muuta vaadi! toteaa hyönteiskokki Topi Kairenius.

Aloita kotiloiden puhdistus syöttämällä niille noin viikon verran vehnäjauhoja. Tämä auttaa puhdistamaan kotiloiden suolet. Viikon jälkeen anna etanoiden paastota muutama päivä, niin suoli tyhjenee. Muista suihkutella lehtikotiloita useamman kerran päivässä. Tämä varmistaa, että ne pysyvät virkeänä ja syövät jauhonsa.

Puhdistuksen jälkeen laita kotilot elävänä kiehuvaan veteen. Laita kattilaan vain kolmannes vettä, koska muuten etanoiden lima kuohuu yli. Keitä kotiloita noin viitisen minuuttia. Sen jälkeen siivilöi ne kattilasta ja huuhtele pikaisesti kylmällä vedellä.

Keittämisen jälkeen kotiloista kaivetaan lihat ulos. Tähän kannattaa käyttää hammastikkua, jotta lihat saadaan ehjänä. Laita lihat vielä merisuolapedille, joka irrottaa niistä loputkin limat.


Lopuksi etanoita keitetään noin tunnin verran. Saat niistä herkullisia keittämällä lihaliemessä, valkoviinissä ja yrttikimpussa. Äläkä unohda valkosipulia!

Resepti: Merja Tammi

Lisää aiheesta:

Kaupan kalatiskiltä löydät todellisen pikaruoan, jonka hinta ei päätä huimaa: "Saa vieraat varmasti ällistymään"Eini keräsi pihaltaan puoli ämpärillistä kotiloita, mutta miten ne pitäisi hävittää? Biologi kertoo parhaan tavan – älä käytä etikkaa!Ranskalaiset airfryerissa nopeasti ja helposti: "Tämä on tärkeää, jos haluat rapeita ranskanperunoita"Emma paljastaa, miten minkä tahansa lihan saa helposti mehukkaaksi: "Olen huomannut, että jopa 15 minuuttia tuottaa tulosta"Heitätkö sipulinkuoret roskiin? Älä missään nimessä tee niin!Herkullinen niksi, jolla hyödynnät jämäkasvikset – itse tehtynä ehdottomasti parempaa!
EtanatMakuja