Mainos

Tutut lehtokotilot sopivat ruoanlaittoon: Lisää tarpeeksi valkoviiniä ja valkosipulia!

Hyödynnä puutarhasta löytyvät lehtokotilot ja valmista niistä maittavaa ruokaa! 

Monet syövät ravintoloissa mielellään etanoita, mutta tiesitkö, että niitä voi valmistaa kotona ja vieläpä oman puutarhan etanoista?Etanafarmari Merja Tammen ohjeella loihdit lehtokotiloista varmasti maistuvan aterian.

VINKKI! Erityisen tärkeää etanoiden valmistuksessa on puhdistaa ne ennen ruoan valmistamista.

– Tarpeeksi valkoviiniä ja valkosipulia – eivät kotilot juuri muuta vaadi! toteaa hyönteiskokki Topi Kairenius.

Aloita kotiloiden puhdistus syöttämällä niille noin viikon verran vehnäjauhoja. Tämä auttaa puhdistamaan kotiloiden suolet. Viikon jälkeen anna etanoiden paastota muutama päivä, niin suoli tyhjenee. Muista suihkutella lehtikotiloita useamman kerran päivässä. Tämä varmistaa, että ne pysyvät virkeänä ja syövät jauhonsa.

Puhdistuksen jälkeen laita kotilot elävänä kiehuvaan veteen. Laita kattilaan vain kolmannes vettä, koska muuten etanoiden lima kuohuu yli. Keitä kotiloita noin viitisen minuuttia. Sen jälkeen siivilöi ne kattilasta ja huuhtele pikaisesti kylmällä vedellä.

Keittämisen jälkeen kotiloista kaivetaan lihat ulos. Tähän kannattaa käyttää hammastikkua, jotta lihat saadaan ehjänä. Laita lihat vielä merisuolapedille, joka irrottaa niistä loputkin limat.

Lopuksi etanoita keitetään noin tunnin verran. Saat niistä herkullisia keittämällä lihaliemessä, valkoviinissä ja yrttikimpussa. Äläkä unohda valkosipulia!

Resepti: Merja Tammi

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja