Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Emma paljastaa, miten minkä tahansa lihan saa helposti mehukkaaksi: "Olen huomannut, että jopa 15 minuuttia tuottaa tulosta"

1:00Näin teet elämäsi parasta broileria grillissä – takuuvarma niksi
Julkaistu 19.08.2020 17:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Emma Christensen paljastaa helpoimman niksin mehukkaaseen lihaan.

Videolla vinkit täydelliseen grillibroileriin!

Jos pidät hyvästä pihvistä tai mehevästä kanasta, syöt ne luultavasti mieluummin täydellisen mehukkaina, etkä sitkeinä kuin kengänpohja. The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Emma Christensenilla on sitkeysongelmaan helppo ratkaisu.

–  Nopeasti kypsyvät broilerin rintafileet tai porsaankyljykset ovat täydellistä arkiruokaa, elleivät ne sitten paistu kuiviksi ja mauttomiksi kengänpohjiksi. Suolavedessä liottamisesta onkin tullut pelastukseni! Se on tapa taata mehukkuus ja maku lihaan, ja vaatii ainoastaan saman ajan kuin lisukesalaatin tekeminen, Emma vinkkaa.

Lihat siis laitetaan suolattuun veteen mehevöitymään ennen paistamista. Emma suosittelee noin 0,6 desilitraa suolaa litraan vettä. 

–  Sekoitan suolaa ja lämmintä vettä matalassa astiassa, kunnes suola on liuennut veteen. Tämä riittää neljän broilerin rintafileen tai porsaan kyljyksen mehevöittämiseen liemessä.

Mausta haluamallasi tavalla, liota ja paista!

Emma suosittelee lisäämään liemeen myös erilaisia mausteita, kuten tähtianista, kuminansiemeniä, sitruunankuorta, inkivääriä tai sitruunaruohoa, mustapippureita ja murskattua neilikkaa tai valkosipulia. Tyyli on vapaa!

–  Sitten voit vain antaa lihan olla suolaliemessä samalla kun valmistelet loput ateriasta, puolesta tunnista tuntiin. Olen huomannut, että jopa 15 minuuttia tuottaa tulosta. Lihasta tulee mehevämpää ja maukkaampaa.

Liottamisen jälkeen lihan voi paistaa haluamallaan tavalla, grillissä, pannussa tai uunissa.

Lue myös: Saako broileria kuumentaa uudelleen? Asiantuntija kertoo, mitkä ruoat kannattaa ehdottomasti jättää uudelleen lämmittämättä

Lähde: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Mielettömän mehevää lihaa! Ketoilijoiden ylistämä valmistustapa testattiin: "Juuri niin simppeliä kuin miltä kuulostaakin"Keittiömestari vinkkaa, miten lohen makua voi parantaa entisestään – ei vaadi paljoa!Löytyykö keittiöstäsi jo tämä väline? Ruokatoimittaja hehkuttaa: "Takuuvarma tapa saada täydellistä lohta joka ikinen kerta!"Oletko kokeillut? Mehevin ja paras lohi valmistuu odottamattoman raaka-aineen avulla: "Totaalisen ainutlaatuinen lopputulos"Kokit kertovat, mitä ruokia kannattaa grillata ja mitä ei – trendihedelmä saa jyrkän tuomion: "Kannattaa nauttia niin kuin luonto sen tarkoitti"Porsaankyljyksetkö muka kuivia ja mauttomia? Helpot nyrkkisäännöt takaavat onnistuneen lopputuloksen
RuokaLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:22
    Kasvikset

    Aivan lyömätön kaaliruoka: Superherkku voi auttaa jopa laihtumaan

  • Eilen17:45
    Halloween

    Halloween-juhlien hurjat tarjoilut: Neljä helppoa ohjetta

  • Eilen12:37
    Ravintolat

    Michelin-tähtiin kohumuutos täysin puskista: "Uskon, että on voitu saada huijaamalla"

  • Eilen08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • ti17:24
    Ravintolat

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide