Emma paljastaa, miten minkä tahansa lihan saa helposti mehukkaaksi: "Olen huomannut, että jopa 15 minuuttia tuottaa tulosta"

1:00 Näin teet elämäsi parasta broileria grillissä – takuuvarma niksi

The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Emma Christensen paljastaa helpoimman niksin mehukkaaseen lihaan.

Videolla vinkit täydelliseen grillibroileriin!

Jos pidät hyvästä pihvistä tai mehevästä kanasta, syöt ne luultavasti mieluummin täydellisen mehukkaina, etkä sitkeinä kuin kengänpohja. The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Emma Christensenilla on sitkeysongelmaan helppo ratkaisu.

–  Nopeasti kypsyvät broilerin rintafileet tai porsaankyljykset ovat täydellistä arkiruokaa, elleivät ne sitten paistu kuiviksi ja mauttomiksi kengänpohjiksi. Suolavedessä liottamisesta onkin tullut pelastukseni! Se on tapa taata mehukkuus ja maku lihaan, ja vaatii ainoastaan saman ajan kuin lisukesalaatin tekeminen, Emma vinkkaa.

Lihat siis laitetaan suolattuun veteen mehevöitymään ennen paistamista. Emma suosittelee noin 0,6 desilitraa suolaa litraan vettä. 

–  Sekoitan suolaa ja lämmintä vettä matalassa astiassa, kunnes suola on liuennut veteen. Tämä riittää neljän broilerin rintafileen tai porsaan kyljyksen mehevöittämiseen liemessä.

Mausta haluamallasi tavalla, liota ja paista!

Emma suosittelee lisäämään liemeen myös erilaisia mausteita, kuten tähtianista, kuminansiemeniä, sitruunankuorta, inkivääriä tai sitruunaruohoa, mustapippureita ja murskattua neilikkaa tai valkosipulia. Tyyli on vapaa!

–  Sitten voit vain antaa lihan olla suolaliemessä samalla kun valmistelet loput ateriasta, puolesta tunnista tuntiin. Olen huomannut, että jopa 15 minuuttia tuottaa tulosta. Lihasta tulee mehevämpää ja maukkaampaa.

Liottamisen jälkeen lihan voi paistaa haluamallaan tavalla, grillissä, pannussa tai uunissa.

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja