Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kaupan kalatiskiltä löydät todellisen pikaruoan, jonka hinta ei päätä huimaa: "Saa vieraat varmasti ällistymään"

6:58A-, B-, C-, D- vai E-leikkuu? Lohen leikkuuluokka voi hämmentää: Tässä niiden erotKATSO MYÖS VIDEO: Mitä tarkoittavat lohen eri leikkuuluokat? Pro Kala ry:n videolla selvennetään kirjainmerkintöjen todelliset erot.
Julkaistu 24.11.2022 10:08

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Sinisimpukat ovat pikaruokaa parhaimmillaan.

Oletko koskaan valmistanut kotona simpukoita? Sinisimpukoita löydät kaupan kalatiskiltä tai äyriäishyllystä valmiiksi pakattuina. Niiden kilohintakin on parhaimmillaan vain viiden-kuuden euron luokkaa.

– Kaipaatko pikkujouluihin tarjottavaa, joka saa vieraat varmasti ällistymään? Tarjoa simpukoita! Pro Kala ry:stä neuvotaan tiedotteessa.

Kalayhdistys muistuttaa, että simpukoiden valmistaminen ei todellakaan ole vaikeaa. Sinisimpukat ovat suorastaan pikaruokaa: niitä keitetään tai tarkemmin ottaen höyrytetään vain muutaman minuutin. Yksinkertaisimmillaan simpukat voi keittää suolatussa vedessä, mutta hienostunutta makua saat käyttämällä keitinliemenä valkoviiniä tai vaikkapa olutta. Liemeen voi lisätä myös kermaa, jolloin siitä tulee täyteläisempi.

Lue myös: Ruokakaupoissa näkyy nyt yksi selkeä buumi – näiden tuotteiden suosio kasvanut roimasti: "Ajan ilmiö"

Sinisimpukoiden valmistus on helppoa

simpukat sinisimpukat
Simpukat voi nautiskella esimerkiksi ranskalaisten perunoiden kanssa.Shutterstock

Ostit sitten simpukoita tuoreina tai pakasteina, keittotapa on sama:

– Käy tuoreet simpukat läpi ja heitä pois sellaiset, joiden kuori on rikki. Jos joukossa on avonaisia simpukoita, koputa kuoreen: jos simpukka sulkeutuu, sen voi syödä, jos se pysyy auki, heitä se pois, kalayhdistyksestä muistutetaan.

Samaan tapaan voit valmistaa myös muita simpukoita! Esimerkiksi vongole-, sydän-, manteli- ja partaveitsisimpukat voit keittääsamalla tavalla kuin sinisimpukatkin. 

Jos simpukassa on "parta", nyppäise se pois tai irrota veitsen avulla. Kun olet käynyt simpukat läpi, on aika kuumentaa keitinliemi. Lisää tuoreet tai jäiset simpukat valmiiksi kuumaan liemeen. Kattilaa kannatta ravistaa silloin tällöin simpukoiden keittämisen aikana. Yleensä sinisimpukat kypsyvät 3–5 minuutissa, ja huomaat niiden olevan valmiita, kun kuoret ovat auenneet.

– Älä syö simpukoita, jotka eivät ole auenneet keittämisen aikana.

Tarjoile simpukat heti liemessään esimerkiksi leivän tai vaikka ranskalaisten perunoiden kera.

Lue myös: Miten paistat lohen? Älä ainakaan pilaa kalaa näin: "Yleisin virhe, jonka kotikokit tekevät"

Lähde: Pro Kala ry

RuokaKalaRuokakauppaMakuja
not-found-image
Petra Tuominen
MTV Uutiset

Lisää aiheesta:

Kauppojen kalatiskeiltä voi paljastua nyt arvokas yllätys: "Jos löydät, olet onnenpekka"Kaupoissa nyt myytävästä kalasta voi paljastua arvokas yllätys: "Jos löydät, olet onnenpekka"Moni ei hoksaa hyödyntää kätevää arkiruokaa – avaa vain paketti ja nauti: "Harva herkku on valmis yhtä nopeasti"Pian on rapujuhlien aika, mutta tiedätkö, miten kovakuorista otusta kuuluu imeä ja ryystää? Näillä vinkeillä saat ravusta kaiken irti!Aiotko keittää nakkeja? Otapa askel taaksepäin, ja varmista yksi asiaKannattaako kalapuikot paistaa pannulla vai uunissa? Valmistaja kertoo parhaan tavan ja saatat yllättyä: "Yksi selkeä etu"

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen16:44
    Jouluruoka

    Ihanan mehevää! Kreetta Ahosen grillattu kinkku hurmaa – katso ohje, joka ei ole hätäisille

  • Eilen11:56
    Jouluruoka

    Oletko hoksannut tehdä näin joululaatikoille? "Tosi helppo tapa"

  • Eilen06:51
    Jouluruoka

    Imanin ja Leenan helppo dippi on hitti vuodesta toiseen – suosio taattu joulupöydässä!

  • to20:52
    Takaisinvedot

    Elonen vetää pitkoja myynnistä – allergiavaara

  • to18:53
    Jouluruoka

    Suolakurkkutorttuja ja piparisipsejä: Makuraati arvioi joulun erikoisimmat hittiherkut