Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tuttu juoma muuttaa bataatin suussa sulavaksi lisukkeeksi – tämä resepti vie kielen mennessään!

1:30Bataattiburgeri
Julkaistu 13.06.2018 20:03

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Bataatti on ihanan makea lisuke, joka on omiaan etenkin griliruoan kumppanina. Tämän herkullisen reseptin salaisuus piilee tutussa virvoitusjuomassa, joka antaa klassikkoruokalajille aivan uudenlaisen vivahteen. 

Bataatti sopii myös hampurilaisten raaka-aineeksi! Poimi videolta talteen herkullinen resepti. 

Monelle kotikokille tuttu bataatti on monipuolinen herkku, joka sopii niin keittojen kuin muusin raaka-aineeksi. Bataatista syntyy helposti myös herkullinen grilliruoan lisuke, joka saa tällä kertaa karamellimaisen makunsa melko yllättävästä ainesosasta – Coca-colasta. 

shutterstock_125923700Yksi keskikokoinen bataatti sisältää noin 112 kilokaloria, 26 grammaa hiilihydraattia, 2 grammaa proteiinia eikä lainkaan rasvaa.Shutterstock

Coca-Cola karamellisoi bataatin uunissa samalla, kun voi ja pieni määrä vaniljauutetta antavat ruoalle perinteisen amerikkalaisen uunibataatin maun.

Karamellisoitu bataatti

900 g bataattia, leikkaa vähintään kahdeksaan osaan
4,7 dl Coca-Colaa
½ tl suolaa
¼ tl raastettua muskottipähkinää
¼ tl kanelia
1/10 tl vaniljauutetta
3 valkosipulinkynttä
3 rkl voita

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuumenna kaikki ainesosat paitsi voi ja bataatti uuninkestävässä kattilasa liedellä kiehumispisteeseen. Alenna lämpöä ja lisää voi ja bataatti astiaan. Kuumenna ainekset nopeasti uudestaan kiehumispisteeseen. Nosta kattila pois liedeltä, peitä kannella ja nosta uuniin 20 minuutiksi. Poista kansi ja kypsennä, kunnes bataatit ovat pehmeitä.

Lähde: Suomen Coca-colan ruokamatka -sivusto

Lisää aiheesta:

Huippukokki Jamie Oliverin resepti, jota noudattamalla et voi epäonnistua: Näin teet suosikkilisukkeistasi superrapeita – myös kotiuunissaSupermaukasta appelsiinibroileria: Simppeli arkiruoka valmistuu reilussa puolessa tunnissa!Ruokasuosikin salaisuus piilee makeassa raaka-aineessa – tähän bataattivuokaan tulee himo!Yllättävä ainesosa maustaa tutun arkiruoan – tätä on pakko kokeilla! Suussa sulava bataattiresepti villitsee somessa – tätä on pakko kokeilla! Helppoa ja nopeaa arkiruokaa – herkullinen tomaattikeitto valmistuu alle puolessa tunnissa
LisukkeetVihanneksetRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Lisukkeet
  • 30.04.201813:24
    Peruna

    Perunasalaatti monella tapaa – näin teet tutusta vappuherkusta entistäkin paremman

  • 13.01.201808:04
    Riisi

    Tumma riisi ei ehkä sittenkään ole valkoista parempi vaihtoehto – kumpaa kannattaa syödä?

  • 27.05.201714:01
    Peruna

    MTV:n makutestissä perunasalaatit – yksi selkeästi muita maukkaampi

  • 24.09.201618:03
    Peruna

    Kiireisen ihmisen perunaresepti – tätä kannattaa kokeilla

  • 16.08.201514:02
    Vinkit

    Helppo niksi! Tässäkö paras tapa lämmittää riisi uudelleen?