Tuttu juoma muuttaa bataatin suussa sulavaksi lisukkeeksi – tämä resepti vie kielen mennessään!
Bataatti on ihanan makea lisuke, joka on omiaan etenkin griliruoan kumppanina. Tämän herkullisen reseptin salaisuus piilee tutussa virvoitusjuomassa, joka antaa klassikkoruokalajille aivan uudenlaisen vivahteen.
Bataatti sopii myös hampurilaisten raaka-aineeksi! Poimi videolta talteen herkullinen resepti.
Monelle kotikokille tuttu bataatti on monipuolinen herkku, joka sopii niin keittojen kuin muusin raaka-aineeksi. Bataatista syntyy helposti myös herkullinen grilliruoan lisuke, joka saa tällä kertaa karamellimaisen makunsa melko yllättävästä ainesosasta – Coca-colasta.
Coca-Cola karamellisoi bataatin uunissa samalla, kun voi ja pieni määrä vaniljauutetta antavat ruoalle perinteisen amerikkalaisen uunibataatin maun.
Karamellisoitu bataatti
900 g bataattia, leikkaa vähintään kahdeksaan osaan
4,7 dl Coca-Colaa
½ tl suolaa
¼ tl raastettua muskottipähkinää
¼ tl kanelia
1/10 tl vaniljauutetta
3 valkosipulinkynttä
3 rkl voita
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuumenna kaikki ainesosat paitsi voi ja bataatti uuninkestävässä kattilasa liedellä kiehumispisteeseen. Alenna lämpöä ja lisää voi ja bataatti astiaan. Kuumenna ainekset nopeasti uudestaan kiehumispisteeseen. Nosta kattila pois liedeltä, peitä kannella ja nosta uuniin 20 minuutiksi. Poista kansi ja kypsennä, kunnes bataatit ovat pehmeitä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti