9:44

Tutkimus väittää: Tarjoilijan ulkonäöllä vaikutusta ruoan makuun – etenkin miesasiakkaiden kohdalla

Mitä viehättävämpi tarjoilija on, sitä enemmän miehet nauttivat ruoasta, väittää tuore tutkimus.

Miltä kokin ammatti näyttää tulevaisuudessa? Videolla keskustelemassa Henri Alén.

Hyvä ruoka, laadukkaat raaka-aineet ja viehättävä ympäristö. Nämä ovat asioita, joilla ravintolat pyrkivät tekemään vaikutuksen asiakkaisiinsa. Kanadalaistutkimuksen mukaan miesasiakkaat saa kuitenkin helposti tyytyväiseksi pelkästään sillä, että ruoan heidän eteensä kantaa viehättävä nainen.

Brittiläisen Kolumbian yliopiston sekä Simon Fraser Universityn tutkijoiden mukaan miehet kokevat ruoan herkullisempana silloin, jos tarjoilija on viehättävä ja laittautunut. 

Viehättävät tarjoilijat saivat miehen pitämään ravintolasta ja sen tarjonnasta jo ennen, kuin he olivat edes istuneet alas pöytään.

Naiset eivät ole yhtä helposti vietävissä

Vaikka viehättävät tarjoilijat saavat hyvän ruoan maistumaan erinomaiselta, sillä on myös kääntöpuolensa.

– Silloin kun tarjoilija on viehättävä, hyvä ruoka maistuu paremmalta, mutta huono ruoka entistäkin huonommalta, tohtori Lily Lin kertoo.

Viehättävä tarjoilija voi siis saada ruoan maistumaan huonommalta kuin se onkaan. Mielenkiintoista tutkimuksessa on myös tieto siitä, että tarjoilija ulkonäöllä ei ollut vaikutusta naisten odotuksiin tarjotusta ateriasta.

Lähde: DailyMail

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja