Kahdeksan asiaa, joita sinun ei koskaan pitäisi kysyä tarjoilijalta

3:29 Helsinkiläispäiväkodin lapset saivat ravintolaelämyksen: Maistuiko mustekalapasta?

Asiakkaiden kysymykset saavat usein ravintolan työntekijät kohottamaan kulmiaan. Eniten ihmetyttävät itsestään selvät asiat. Älä siis kysy, onko paikassa vessaa tai voitko tilata jotain, jota ei ole mainittu ruokalistalla.

Totuus kuuluu yleensä lasten suusta. Yllä olevalla videolla päiväkotilapset maistelivat ravintolaruokaa. 

Asiakkaan sanotaan olevan aina oikeassa, mutta tiettyjä kysymyksiä kannattaa välttää, kertoo muun muassa Delicious.com.au-sivusto. Tästä listasta löydät kahdeksan kysymystä, jotka kannattaa jättää väliin, kun seuraavan kerran syöt ulkona.

1. Mitäs teiltä löytyy?

Edessäsi on ruokalista. Mitä jos katsoisit siitä?

2. Tätä ei ole ruokalistalla, mutta voitteko tehdä sen minulle?

Ruokalista on edessäsi juuri siitä syystä, että tilaat siitä ruokaa. 

3. Onkohan ruokani jo valmis?

Jos olisi, se olisi tuotu pöytään. Maltti on valttia.

4. Miten ruoallani kesti näin kauan?

Annoksen tekemisessä menee aikansa, jos siitä halutaan hyvän ja maittavan. Myös ruuhka-aika saattaa vaikuttaa, joten on turha hiiltyä odottelusta.

5. Saisimmeko istumapaikan jostain muualta?

Ravintolassa kaikki ei mene aina mielesi mukaan, kuten ei elämässäkään. Ette saaneet ahdasta nurkkapaikkaa siksi, että tarjoilija ei pitänyt teistä.

6. Voisitteko soittaa jotain muuta musiikkia?

Tarjoilijalla ei välttämättä ole valtaa päättää taustamusiikista tai hän on saattanut jo valita listalle mieleisiään kappaleita. Asiaa voi miettiä myös niin, että menetkö itse ystäväsi kotiin ja kytket saman tien kaiuttimiin oman musiikkilaitteesi.

7. Voitteko laittaa musiikin kokonaan pois?

Vastaus on ei. Et suinkaan ole ravintolan ainoa asiakas. Täällä ruokailee myös ihmisiä, jotka pitävät musiikista, tai joita ei se ainakaan häiritse. Jos haluat rauhaa ja hiljaisuutta, syö kotona.

8. Onko teillä vessaa?

Tämä on kysymys, joka jaksaa aina ihmetyttää, sillä ravintoloissa on aina wc-tilat. On eri asia kysyä, missä vessa sijaitsee.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja