Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tuoretta leipää halvalla ja helposti! Anun älyttömän hyvä kauraleipä on varma hitti

8:38Vinkit leivän parhaaseen säilyttämiseenKatso vinkit kaurareikäleivän leipomiseen sekä leivän säilytykseen kotona!
Julkaistu 29.01.2025 17:28

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Leivän leipominen kotona tulee usein halvemmaksi kuin sen ostaminen kaupasta, muistuttaa kotitalouden lehtori Anu Heinaro.

Kuten aiemmin kerroimme, suomalaiset rakastavat leipää ja popsivat sitä vuositasolla jopa 40 kiloa henkeä kohden. Ruisleipä on monen ehdoton suosikki, mutta viime vuosina suosiotaan ovat kasvattaneet myös muun muassa erilaiset kauraleivät.

Nappaa ohje: Helppo kaurareikäleipä

Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdyttiin maanantaina leivän säilyvyyteen Leipätiedotuksen toiminnanjohtaja Kaisa Mensosen johdolla. 

Leivän leipomiseen puolestaan omat vinkkinsä antoi kotitalouden lehtori Anu Heinaro.

Helppo kaurareikäleipä uunissa 

Miksi leipää kannattaa leipoa itse kotona?

– Siihen on monta syytä. Saadaan esimerkiksi leipä tuoreena ja se tulee usein edullisemmaksi ku kaupasta ostettu leipä.

Lisäksi itse leipomalla voidaan myös vaikuttaa leivän sisältöön. 

Tällä kertaa Anu vinkkasi, miten kotiuunissa valmistuu makoisa kaurareikäleipä.

– Tämä on hirveän helppol Kaikki ainekset vain sekoitetaan, pannaan pellille ja taputetaan.

Kauraleivän taikinaa ei tarvitse siis edes vaivata.

Nappaa ohje: Helppo kaurareikäleipä

Katso myös videolta vinkit kaurareikäleivän leipomiseen ja leivän säilytykseen!

Lue myös: Yksi paikka keittiössä pilaa takuuvarmasti leivän: "Ei pidä säilyttää lainkaan"

Lisää aiheesta:

Vappu Pimiän hittisämpylät, helppo pataleipä ja rieskat – nyt leivotaan parasta leipää!Kolme hittileipää, jotka pitää testata – "Menee viisi minuuttia"Parasta leipää ikinä – kolme kovaa ohjetta: "Tässä menee viisi minuuttia"Oletko hoksannut? Näin kuivahtaneille ruisleiville kannattaa tehdä: "Maistuu erityisen aromikkaalta"Tuoretta leipää nopeasti! Arjan superhelpot sämpylät ovat hitti: "Herkulliset, rapeakuoriset ja sisältä pehmeät"Arja lisää lähes aina leipään ainesosan, jota moni ei tule ajatelleeksi: "Sadan leivän kokemuksella sanon, että tulee parempaa"
LeipäLeivontaViiden jälkeenUutisohjelmien aiheetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 21.10.08:18
    Ruoka

    Kumpi on oikeasti terveellisempää, näkkileipä vai hapankorppu?

  • 13.10.17:26
    Ruoka

    "Yksiselitteisesti maailman parasta paahtoleipää" – oletko maistanut?

  • 26.9.07:45
    Ruoka

    Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!

  • 12.9.07:45
    Ruoka

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta

  • 10.9.10:31
    Ruoka

    Hyviä uutisia ruisleivästä