Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tunnetut espanjalaiset Michelin-kokit yllättyivät Suomessa: Erityisesti Turku hämmentää

Javier ja Sergio Torres ravintola Pinellassa Food&Fun-festivaaleilla Turussa 2014.
Javier ja Sergio Torres ravintola Pinellassa Food&Fun-festivaaleilla Turussa 2014.Copyright Jussi Vierimaa 2014
Julkaistu 17.10.2014 12:13

MTV LIFESTYLE

Tunnetut espanjalaiset Michelin-kokkiveljekset Sergio ja Javier Torres vierailivat Suomessa ravintolayhteistyönsä tiimoilta. Kokit kertoivat Makuja.fi:lle yllättyneensä positiivisesti suomalaisesta ravintolakansasta.

Historiallinen turkulaisravintola Pinella ja espanjalaiset Michelin-kokkiveljekset Sergio ja Javier Torres ovat aloittaneet läheisen yhteistyön, jonka tavoitteena on luoda uudenlaisia kulinaristisia elämyksiä suomalaisille. Torresin veljekset suunnittelevat jatkossa kaikki turkulaisravintola Pinellan menut ja valvovat konseptin toteutusta.

Lue lisää aiheesta: Kuuluisat espanjalaiskokit innostuivat Suomesta: Turkulaisravintola saa Michelin-keittiömestarin!

Jatkuvaa laadunvalvontaa Pinellassa suorittaa puolestaan veljesten Barcelonassa sijaitsevan Dos Cielos -ravintolan entinen apulaiskeittiömestari Nahuel Pazos. Pazos on muuttanut pysyvästi Turkuun ja työskentelee nyt Pinellan keittiömestarina.

Kokkiveljekset yllättyivät positiivisesti Turussa: Suomalaiset ovatkin iloisia!

Suomessa lokakuussa ensimmäistä kertaa vierailleet Torresin veljekset kertoivat Makuja.fi:lle olevansa positiivisesti yllättyneitä Suomesta ja erityisesti Turusta. Äskettäin järjestettyjen Turun Food & Fun -ruokafestivaalien yhteydessä kokit pääsivät tutustumaan ensimmäistä kertaa myös suomalaiseen ruokaan.

– Olemme ensimmäistä kertaa Suomessa, mutta emme varmastikaan viimeistä kertaa.  Turussa pääsimme maistamaan upeita ruokia. Olemme yllättyneitä, että niin pieneksi kaupungiksi Turusta löytyy niin paljon hyviä ravintoloita, Javier Torres hämmästelee.

Ravintola Pinellan uusi keittiömestari Nahuel Pazos (keskellä) Turun Food&Fun -festivaaleilla lokakuussa 2014.Kuvassa keittiömestari Nahuel Pazos Food&Fun-festivaaleilla Turussa.Copyright Jussi Vierimaa 2014

Turussa jo yli kaksi kuukautta asunut Pinellan uusi keittiömestari Nahuel Pazos on ehtinyt raportoida ahkerasti Javierille ja Sergiolle havainnoistaan suomalaisista raaka-aineista sekä asiakkaista.

– On ollut ilo huomata, että kaikkia raaka-aineita on löytynyt, mitä olemme halunneet menussa käyttää. Luulimme, että suomalaiset olisivat jäykkiä ja hiljaisia, mutta te olettekin todella kokeilunhaluisia ja tulette ravintolaan pitämään hauskaa. Huomaa, että suomalaiset ovat laatutietoisia ihmisiä ja matkustavat paljon, Javier Torres pohtii.

– Suomalaisten iloisuus on todella hieman yllättänyt. Nahuel on myös kertonut, että Suomessa on käytettävissä paljon makean veden kalaa. Vaalea kala on todella hyvää, erityisesti kuha. Ja tietysti myös paljon hyviä kasviksia, Sergio Torres jatkaa.

Javier ja Sergio kiittelevät myös lokakuun alkupuoliskon kaunista syyssäätä Suomessa. Pinella-yhteistyön myötä veljekset aikovat vierailla Suomessa epäsäännöllisen säännöllisesti. Pääsääntöisesti kokit työskentelevät kuitenkin Michelin-ravintolassan Barcelonassa.

– Tulemme Suomeen niin usein kuin tarvitsee. Matkahan ei ole pitkä, vain muutaman tunnin lento. Nahuel on onneksi koko ajan paikalla ja hän raportoi meille, veljekset toteavat.

Petra Tuominen, petra.tuominen(at)mtv.fi

Lisää aiheesta:

Hans Välimäki tyrmää yleisen harhaluulon suosikkipastoistaHans Välimäki avasi uuden ravintolan älyttömässä tilanteessa – vaihtoehdot olivat vähissä: "Soitin Artolle, että ei s*****a, mitäs me nyt tehdään"Korona muutti suunnitelmat – maailmalla menestynyt huippukokki Toni Toivanen avaa yllättäen ravintolan Helsinkiin: "Luovuutta, iloa ja energiaa keskelle haasteellista syksyä"Suomalaisella pastaravintolalla on ollut yllättäen kaikkien aikojen kesä – toimitusjohtaja toivoo koulujen aloituksen siirtoa syyskuulle: "Sillä saataisiin Suomi nousuun"Koronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajilleHans Välimäeltä yllätysveto! Legendaarisen Palacen jättänyt keittiömestari avaa uuden ravintolan – konsepti kaukana fine diningista
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 09:57
    Leivonta

    Torttutaikinaa, lehtitaikinaa vai voitaikinaa? Paras valinta joulutorttuihin

  • Eilen16:59
    Ruoka

    Tiesitkö? Laivan buffetista voi saada alennusta tietyssä tapauksessa

  • Eilen10:15
    Ruoka

    Tämä ruoka houkuttelee suomalaiset risteilylle – nyt laivoille keksittiin uusi valttikortti

  • Eilen08:14
    Takaisinvedot

    Ostitko näitä kermaperunoita? Joukossa voi olla muovinpaloja

  • to16:57
    Ruoka

    Ennennäkemätön jauheliha kauppoihin