Tunnetut espanjalaiset Michelin-kokit yllättyivät Suomessa: Erityisesti Turku hämmentää

Javier ja Sergio Torres ravintola Pinellassa Food&Fun-festivaaleilla Turussa 2014.
Javier ja Sergio Torres ravintola Pinellassa Food&Fun-festivaaleilla Turussa 2014. Copyright Jussi Vierimaa 2014

Tunnetut espanjalaiset Michelin-kokkiveljekset Sergio ja Javier Torres vierailivat Suomessa ravintolayhteistyönsä tiimoilta. Kokit kertoivat Makuja.fi:lle yllättyneensä positiivisesti suomalaisesta ravintolakansasta.

Historiallinen turkulaisravintola Pinella ja espanjalaiset Michelin-kokkiveljekset Sergio ja Javier Torres ovat aloittaneet läheisen yhteistyön, jonka tavoitteena on luoda uudenlaisia kulinaristisia elämyksiä suomalaisille. Torresin veljekset suunnittelevat jatkossa kaikki turkulaisravintola Pinellan menut ja valvovat konseptin toteutusta.

Jatkuvaa laadunvalvontaa Pinellassa suorittaa puolestaan veljesten Barcelonassa sijaitsevan Dos Cielos -ravintolan entinen apulaiskeittiömestari Nahuel Pazos. Pazos on muuttanut pysyvästi Turkuun ja työskentelee nyt Pinellan keittiömestarina.

Kokkiveljekset yllättyivät positiivisesti Turussa: Suomalaiset ovatkin iloisia!

Suomessa lokakuussa ensimmäistä kertaa vierailleet Torresin veljekset kertoivat Makuja.fi:lle olevansa positiivisesti yllättyneitä Suomesta ja erityisesti Turusta. Äskettäin järjestettyjen Turun Food & Fun -ruokafestivaalien yhteydessä kokit pääsivät tutustumaan ensimmäistä kertaa myös suomalaiseen ruokaan.

– Olemme ensimmäistä kertaa Suomessa, mutta emme varmastikaan viimeistä kertaa.  Turussa pääsimme maistamaan upeita ruokia. Olemme yllättyneitä, että niin pieneksi kaupungiksi Turusta löytyy niin paljon hyviä ravintoloita, Javier Torres hämmästelee.

Turussa jo yli kaksi kuukautta asunut Pinellan uusi keittiömestari Nahuel Pazos on ehtinyt raportoida ahkerasti Javierille ja Sergiolle havainnoistaan suomalaisista raaka-aineista sekä asiakkaista.

– On ollut ilo huomata, että kaikkia raaka-aineita on löytynyt, mitä olemme halunneet menussa käyttää. Luulimme, että suomalaiset olisivat jäykkiä ja hiljaisia, mutta te olettekin todella kokeilunhaluisia ja tulette ravintolaan pitämään hauskaa. Huomaa, että suomalaiset ovat laatutietoisia ihmisiä ja matkustavat paljon, Javier Torres pohtii.

– Suomalaisten iloisuus on todella hieman yllättänyt. Nahuel on myös kertonut, että Suomessa on käytettävissä paljon makean veden kalaa. Vaalea kala on todella hyvää, erityisesti kuha. Ja tietysti myös paljon hyviä kasviksia, Sergio Torres jatkaa.

Javier ja Sergio kiittelevät myös lokakuun alkupuoliskon kaunista syyssäätä Suomessa. Pinella-yhteistyön myötä veljekset aikovat vierailla Suomessa epäsäännöllisen säännöllisesti. Pääsääntöisesti kokit työskentelevät kuitenkin Michelin-ravintolassan Barcelonassa.

– Tulemme Suomeen niin usein kuin tarvitsee. Matkahan ei ole pitkä, vain muutaman tunnin lento. Nahuel on onneksi koko ajan paikalla ja hän raportoi meille, veljekset toteavat.

Petra Tuominen, petra.tuominen(at)mtv.fi

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja