Tätä et tiennyt Piña Colada -drinkistä: Nykypäivän baarihittiin lisätään jotain, mitä alkuperäisestä puuttui

pina colada drinkki cocktail
Piña Colada valmistetaan kookoskermasta, vispikermasta, ananasmehusta ja rommista. Shutterstock

Hilton-hotelliketju täyttää sata vuotta ja sen pitkään historiaan mahtuu monta virstanpylvästä. Muun muassa kuuluisa cocktail Piña Colada kehiteltiin erään hotellin baarimikon toimesta.

Ikonisen Hilton-hotelliketjun tarina sai alkunsa sata vuotta sitten Texasin Ciscossa tehdyistä hotellikaupoista. Nyt ketjuun kuuluu yli 5 700 hotellia ja 17 tuotemerkkiä 113 maassa. Hilton viettää 100-vuotisjuhlaansa 31. toukokuuta. 

Piña Colada kehiteltiin Hilton-hotellissa – ei sisältänyt aluksi edes alkoholia

Ensimmäinen maailmanlaajuinen hotelliketju Hilton on aina ollut hotellialan edelläkävijä ja suunnannäyttäjä. Moni yhä käytössä olevista hotellialan innovaatioista on alun perin lähtöisin Hilton-hotelleista. Hiltonissa oli maailman ensimmäisenä hotelliketjuna muun muassa minibaarit, hissit, tietokonepohjainen varausjärjestelmä sekä televisiot huoneissa. 

Jopa maailmankuulu Piña Colada -juoma on syntynyt erään Hilton-hotellin baarimikon kokeilujen tuloksena. Juoma kehiteltiin Caribe Hilton -hotellissa Puerto Ricossa vuonna 1954. Hotellin baarimikkona työskenteli tuolloin Ramon “Monchito” Marrero, jota tarinan mukaan pyydettiin luomaan nimikkodrinkki hotellin Beachcomber-rantabaarille.

–  Aluksi juoma oli vain sekoitus kookoskermaa ja ananasmehua. Rommia ei ollut, joten juomaa kutsuttiin "virkistäjäksi". Tuohon aikaan saarella ei ollut tehosekoittimia, joten Marrero valmisti aluksi juoman shakerissa. Myöhemmin, kun blenderit tulivat, juomaan lisättiin rommia ja jäämurskaa. Siitä tuli todella suosittu, Caribe Hiltonin hotellinjohtaja Pablo Torres kertoo CNN Travel -sivustolle.

Caribe Hilton kärsi suuria vaurioita vuoden 2017 Irma ja Maria -hurrikaaneissa ja joutui sulkemaan ovensa joksikin aikaa. Nyt hotelli on taas täydessä toiminnassa ja rantabaarista voi tilata aidon ja alkuperäisen Piña Coladan.

Piña Colada – hotelli Hilton Cariben aito resepti

6 cl rommia
3 cl kookoskermaa
3 cl vispikermaa
12 cl ananastäysmehua
1,2 dl jäämurskaa

Sekoita rommi, kookoskerma, vispikerma ja ananasmehu blenderissä. Lisää joukkoon jäämurska ja sekoita 15 sekunnin ajan. Tarjoile Piña Colada 3,5 desilitran vetoisesta lasista ja koristele tuoreella ananaksella ja kirsikalla. 

Lähde: Hilton, CNN

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja