Trendi jatkuu: Elintarvikkeiden takaisinvetoja yhä enemmän – tämä on yleisin syy

parasta ennen elintarvike ruokakauppa
Yleisin syy takaisinvedolle on allergeenivirhe. Kuvituskuva. Matsmart

Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä kasvoi reilusti vuonna 2019, käy ilmi Ruokaviraston keräämistä tiedoista.

Kaiken kaikkiaan Suomessa vedettiin elintarvikkeita pois markkinoilta 200 kertaa. Määrä on 19 prosenttia edellisvuotta suurempi.

Yleisin takaisinvedon syy oli allergeenivirheet. Näitä ovat elintarvikepakkauksiin kiinnitetyt väärät etiketit, toiseen tuotteeseen tarkoitettu pakkaus tai tarkoittamatta mukaan tullut allergeeniainesosa tai -jäämä. Allergeenivirheistä johtuvia takaisinvetoja oli yhteensä 54.

Toiseksi yleisin takaisinvedon syy oli elintarvikkeista löytyneet bakteerit tai mikrobit. Näitä oli yhteensä 40 takaisinvetoa, joista salmonellaa löytyi 15 elintarvikkeesta.

Takaisinvetojen määrä on nyt kasvussa neljättä vuotta peräkkäin. Ruokaviraston mukaan yhtä yksittäistä syytä kasvuun ei ole.

Katso videolta, miten saat ruoat säilymään kauemmin:


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!