Trendi jatkuu: Elintarvikkeiden takaisinvetoja yhä enemmän – tämä on yleisin syy
Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä kasvoi reilusti vuonna 2019, käy ilmi Ruokaviraston keräämistä tiedoista.
Kaiken kaikkiaan Suomessa vedettiin elintarvikkeita pois markkinoilta 200 kertaa. Määrä on 19 prosenttia edellisvuotta suurempi.
Yleisin takaisinvedon syy oli allergeenivirheet. Näitä ovat elintarvikepakkauksiin kiinnitetyt väärät etiketit, toiseen tuotteeseen tarkoitettu pakkaus tai tarkoittamatta mukaan tullut allergeeniainesosa tai -jäämä. Allergeenivirheistä johtuvia takaisinvetoja oli yhteensä 54.
Toiseksi yleisin takaisinvedon syy oli elintarvikkeista löytyneet bakteerit tai mikrobit. Näitä oli yhteensä 40 takaisinvetoa, joista salmonellaa löytyi 15 elintarvikkeesta.
Takaisinvetojen määrä on nyt kasvussa neljättä vuotta peräkkäin. Ruokaviraston mukaan yhtä yksittäistä syytä kasvuun ei ole.
Katso videolta, miten saat ruoat säilymään kauemmin:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut