Finnairin ”alkoholikokeilu” iski suomalaisille arkaan paikkaan ja vieläpä kuumimpaan loma-aikaan – raivohan siitä syntyi!

Näin lentokoneruoka valmistetaan.

Finnairin kaukolennoilla lentäneet ovat tähän päivään saakka tottuneet nauttimaan ruokajuomansa ilman lisämaksua, mutta nyt tähän huviin on laitettu piste.

Finnairin Facebook-seinälle tulvivissa kommenteissa kummastellaan yhtiön uutta käytäntöä olla tarjoilematta kaukolennoilla ilmaisia alkoholijuomia. Kommenttien perusteella asian voidaan sanoa osuneen suomalaisille arkaan paikkaan.

Finnairin Facebookiin tulleissa kommenteissa matkustajat valittavat etenkin siitä, että ilmaisen alkoholitarjoilun loppumisesta ei oltu mainittu sanallakaan lipun oston yhteydessä. Eräälle kommentoijalle selvisi vasta paluumatkalla, että ilmaisista alkoholijuomista on luovuttu osalla reiteistä.

– Nyt Bangkokin-lennot ovat entistäkin epämukavampia. Juomakärry tukkii käytävän todella pitkäksi aikaa juomien rahastuksen takia, ja vessaan pääsykin on hyvin vaikeaa, eräs matkustaja kommentoi Facebookissa.

– Mitä tässä kokeillaan? Asiakkaitten sietokykyä?

Osa kommentoijista on kertonut suoraan harkitsevansa lentoyhtiön vaihtoa kokeilun vuoksi.  

Testataan vaikutusta asiakasviihtyvyyteen

Finnair on kommentoinut asiakkaiden tuohtumusta kertomalla kyseessä olevan talvikauden mittainen kokeilu, joka jatkuu aina maaliskuulle saakka.

Finnairin verkkosivuilla kerrotaan, että lennoilla Bangkokiin, Goaan, Havannaan, Ho Chi Minh Cityyn, Krabille, Phuketiin, Puerto Plataan ja Puerto Vallartaan tarjoillaan virvoitusjuomia, mehua ja vettä maksutta. Olut, viini ja muut alkoholijuomat ovat sen sijaan maksullisia.

– Kyseessä on maaliskuulle asti menevä kokeilu, jossa testaamme myynnin vaikutusta toisaalta asiakasviihtyvyyteen, toisaalta myyntituottoihin, Finnairilta kerrotaan.  

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja