Totta se on! Yhdellä pienellä muutoksella hurja vaikutus – rasva palaa ja kilot karisevat
Laihduttaminen on loppujen lopuksi pelkkää matematiikkaa: Se paljonko kilokaloreita päivän aikana syöt, vaikuttaa siihen, kuinka paljon laihdut. Silläkin on kuitenkin väliä, syötkö päivän aikana nautitut kalorit yhdellä kertaa vai ripotellen, kertovat tutkijat.
Erityisesti aamupalaa on ravitsemusasiantuntijoiden toimesta hehkutettu yleensä päivän tärkeimpänä ateriana. Nyt tutkijat ovat kuitenkin sitä mieltä, että laihduttajien kannattaisi panostaa erityisesti lounaaseen.
Syö eniten lounaalla
Jos lounaasta tekee päivän isoimman aterian, se tehostaa tutkitusti rasvanpolttoa ja auttaa laihtumaan. Yli 80 naisen tutkimuksessa lounaaseen panostaneet laihtuivat 12 viikon aikana keskimäärin kuusi kiloa.
Ravitsemusasiantuntija Leslie Langevin suosittelee syömään jopa 40 prosenttia päivän energiatarpeesta lounaalla. Jos noudatat noin 1500 kilokalorin painonpudotusruokavaliota, tämä tarkoittaa 600 kilokalorin lounasta. Pidä huoli, että päivän jokainen ateria sisältää proteiinia, kuitua ja terveellisiä rasvoja.
Lähde: Popsugar
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa