Tutkimus väittää: Noudata vain yhtä sääntöä – laihdut varmasti
Tiesitkö jo amerikkalaistutkimuksesta, jonka mukaan vain syömisen ajoittamisella voi saavuttaa toivottuja laihdutustuloksia?
Vuodenvaihteen tienoilla laihdutus on suosittu puheenaihe, kun moni suunnittelee muuttavansa elämäntapojaan saavuttaakseen entistä kevyemmän olon. Oletko jo kuullut tutkimuksesta, jonka mukaan jo yksi pieni muutos ruokailurutiineissa voi taata laihtumisen?
Ajoita ruokailusi 10–12 tunnin ajanjaksolle
Salk-instituutissa, San Diegossa tehdyn tutkimuksen mukaan laihtuminen on mahdollista vain yhden pienen muutoksen myötä. Tämä muutos liittyy aikaväliin, jolle päivän ruokailut ajoitetaan.
Cell Metabolism -lehdessä ja New York Timesissa julkaistun tutkimuksen mukaan tehokas ja täysin kivuton tapa pudottaa painoa liittyy syömiseen käytettyyn aikaan. Tutkimuksen mukaan kaikki päivän aikana nautitut ruoat tulisi syödä 10–12 tunnin sisällä. Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että jos aamiaisen nauttii aamukahdeksalta, ei iltakahdeksan jälkeen kannattaisi enää syödä.
– Ajallisesti rajoitettu ruokavalio ei vain estä ylipainoa, vaan myös vähentää sitä, professori Satchidananda Panda kertoo.
Tutkimus toteutettiin hiirillä, mutta Pandan mukaan vaikuttaa siltä, että samat lainalaisuudet pätevät tässä tapauksessa myös ihmisiin. Panda suositteleekin kiinnittämään huomiota etenkin siihen, mistä päivän 12 tunnin aikaväli alkaa.
– Kello lähtee pyörimään siitä, kun juot aamulla kahvikupillisen kerman ja sokerin kanssa, Panda toteaa.
Lähteet: New York Times, Prevention, Cell Metabolism
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa