Ravitsemusterapeutti väittää: Kahvia juomalla voi laihtua jopa viisi kiloa vuodessa

Kahvi
Kahvin sisältämä kofeiini ja klorogeenihappo laittavat aineenvaihdutasi hyrräämään. Shutterstock

Ravitsemusterapeutin mukaan painoa on mahdollista pudottaa niinkin helpolta kuulostavalla keinolla, kuin kahvijuonnilla.

Tutkimukset osoittavat, että kupillinen kahvia voi tehostaa aineenvaihduntaa jopa neljällä prosentilla seuraavien kahden ja puolen tunnin aikana.

Yhdysvaltalaisen ravitsemusterapeutin Karen Anselin mukaan tämä johtuu siitä, että kahvi sisältää kahta aineenvaihdunnan kannalta erinomaista ainesosaa; kofeiinia ja antioksidanttista klorogeenihappoa. Nämä ainesosat auttavat polttamaan kaloreita hajottamalla rasvaa ja sokeria aineenvaihdunnassa, kertoo Women's Health.

Pienelläkin kalorivajeella merkittäviä tuloksia

Täyden hyödyn saamiseksi ratkaisevaa on ajoitus. Sen sijaan, että kulauttaisit kahvia kurkkuusi suuria määriä heti aamusta, Ansel suosittelee nauttimaan pieniä kahvikupillisia pitkin päivää. Tällä tavoin aineenvaihdunta pysyy käynnissä koko päivän ajan, ja kaloreita kuluu kuin huomaamatta. 

Vaikka polttaisit tällä menetelmällä vain sata ylimääräistä kilokaloria päivässä, se tekee vuoden aikana viisi pudotettua kiloa.

Tämä vaatii tietysti sen, että syntynyttä kalorivajetta ei täytetä. Sata kilokaloria täyttyy helposti vaikkapa yhdestä leipäsiivusta tai ruokalusikallisesta öljyä.

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja