Mainos

Torniolainen harvinaisuus palkittiin vuoden parhaana rommina – edellisvuosien suomalaissuosikki kahmi jälleen palkintosijoja

Vuoden parhaimmat viskit, rommit ja ginit on jälleen laitettu järjestykseen, kun eri kategorioiden parhaimmisto palkittiin vuotuisilla UISGE-viskifstivaaleilla helmikuun alussa Helsingissä. 

Suomen Mallaswhiskyseurassa vaikuttaneiden Mika Janssonin ja Ilkka Ruposen ideasta liikkeelle lähtenyt UISGE-viskifestivaali järjestetään tänä vuonna jo kahdeksatta kertaa. Kaksipäiväisessä tapahtumassa palkitaan perinteen mukaan vuoden parhaat viskit ja rommit, sekä uutena tulokkaana myös ginit. Suomalaisittain tulokset ovat mukavaa luettavaa. 

Torniolainen rommi kategoriansa paras

Vuoden parhaimmaksi rommiksi valittiin yllätysnimi; Tornion Panimon Routa Premium Guyana Rum Vintage 1988.

Tämä harvinainen rommi on tislattu Guyanassa Enmoren Distilleryssä vuonna 1988, jonka jälkeen se kulkeutui kolmen lappalaismiehen mukana lepäämään Inariin vuosikymmeniksi. Aivan erityisen juomasta tekee se, että rommi on peräisin tislaamosta, joka suljettiin vuonna 1996, eikä vastaavia tislaamoja ole enää olemassa.

Suomalaiset tuotteet keräsivät palkintoja myös Pohjoismaisten viskien -kategoriassa, kun Teerenpeli Distiller’s Choicen ”Kaski” ja ”Portti” nappasivat ensimmäisen ja toisen sijan. Viime vuonna Teerenpeli saavutti kategoriassa kolmoisvoiton, mutta tänä vuonna se joutui taipumaan ruotsalaisen Spirit of Hven -panimolle.

Suomalaiset kypsymättömät viljatisleet -kategoriassa Teerenpelin savutisle ja New Make Spirit nappasivat kärkipaikat Helsinki White Dog/Smoky Maltin yltäessä sijalle kolme.

Suomalaisten ginien vuoden parhaimmistoon nousivat puolestaan vuonna 2014 toimintansa aloittaneen Helsinki Distilling Companyn Helsinki Sailor’s Gin ja Helsinki Dry Gin. Kolmannelle sijalle ylsi muitakin voittoja festivaaleilla napannut Teerenpeli Pyygin-ginillään.

***


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja