Ovatko hasselbackan perunat sinulle jo tuttu juttu? Nämä uunissa paistuvat herkulliset perunat ovat ruotsalainen pottuklassikko vuosikymmenten takaa.
Jos haluat hieman vaihtelua perinteisiin pottuihin, on aika kaivaa reseptiarkistoista hasselbackan perunoiden ohje! Hasselbackan perunat ovat saaneet nimensä Tukholman Djurgårdenin Hasselbacken-ravintolakoulusta. Siellä näitä legendaarisia, viilleltyjä pottuja valmistettiin ensimmäisen kerran jo 1940-luvulla. Ravintolakoulusta erinomaiseksi todettu perunaresepti levisi ensin ruotsalaisiin ravintoloihin ja sitten myös muualle maailmaan,
Hasselbackan perunat poikkeavat muista uunissa paistetuista perunoista niiden valmistustekniikallaan. Perunoiden idea on niihin tehdyt viillot. Viiltojen sisään sulava voi ja päälle uunissa rapsakoituva korppujauho kruunaa klassisen pottureseptin.

