Törkeän hyvää perunasalaattia – kokit suosittelevat: Näin potuille kannattaa tehdä
Itse tehty perunasalaatti on mainio kesäherkku! Kokit paljastavat Insider-sivustolle tärppejä, miten klassikosta saa vieläkin paremman makuista.
Perunasalaatti kuuluu monella suomalaisella eri juhlakausien herkutteluihin. Itse tehty perunasalaatti on mitä mainion kesäherkku ja maukas versio valmistuu taatusti kotimaisista varhaisperunoista.
Insider-sivusto kysyi ammattilaiskokeilta, miten perunasalaatista voisi saada tehtyä piirun verran parempaa.
Paista tai grillaa potut keittämisen sijaan
Yksi kokeilemisen arvoinen kikka on perunoiden paistaminen tai grillaaminen pelkän keittämisen sijaan. Näin potut saavat rapsakan olemuksen ja tuovat rakennetta perunasalaattiin. Lisämakua saa, kun paistetut potut maustaa esimerkiksi valkosipulisuolalla, cayennepippurilla tai sipulijauheella. Kesällä perunasalaatin potut voi tietysti myös grillata.
Testaa joskus myös bataattia! Jos peruna kyllästyttää, kannattaa joskus kokeilla bataattisalaattia.
Älä unohda viinietikkaa
Viinietikka tuo perunasalaattiin kaivattua hapokkuutta. Voit käyttää perunasalaatissa mitä tahansa viinietikkaa, riippuen salaatin muista aineksista. Testaa omenaviinietikkaa, valkoviinietikkaa, punaviinietikkaa tai jopa balsamiviinietikkaa.
Muista kuitenkin laittaa viinietikkaa säästeliäästi. Se ei saa maistua salaatissa liikaa.
Testaa uusia lisukkeita: Avokadolla kermaisuutta, homejuustolla, pekonilla tai suolakurkuilla suolaista potkua
Mausta perunasalaattia rohkeasti uusilla raaka-aineilla. Avokadon lisääminen perunasalaatiin muuttaa ruokalajin entistä kermaisemmaksi. Avokadolla voi myös korvata pottusalaatin majoneesin kokonaan.
Suolaista potkua perunasalaattiin voi tuoda esimerkiksi lisäämällä joukkoon homejuustoa, pekonia tai suolakurkkukuutioita.
Mausta erilaisilla sinapeilla
Perunasalaatin joukkoon lisätään usein dijon-sinappia tai hunajasinappia, mutta kannattaa joskus testata myös täysjyväsinappia. Se tuo perunasalaattiin sekä makua että tekstuuria.
Älä unohda sipulia
Peruna ja sipuli ovat täydellinen makupari, joten sipuli on yksi pottusalaatin tärkeistä raaka-aineista. Voit käyttää kevätsipulia tai punasipulia joko sellaisenaan tai pikkelöitynä.
Lähde: Insider
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan