Törkeän hyvää perunasalaattia – kokit suosittelevat: Näin potuille kannattaa tehdä

shutterstock_67387612
Shutterstock

Itse tehty perunasalaatti on mainio kesäherkku! Kokit paljastavat Insider-sivustolle tärppejä, miten klassikosta saa vieläkin paremman makuista.

Perunasalaatti kuuluu monella suomalaisella eri juhlakausien herkutteluihin. Itse tehty perunasalaatti on mitä mainion kesäherkku ja maukas versio valmistuu taatusti kotimaisista varhaisperunoista.

Insider-sivusto kysyi ammattilaiskokeilta, miten perunasalaatista voisi saada tehtyä piirun verran parempaa.

Paista tai grillaa potut keittämisen sijaan

Yksi kokeilemisen arvoinen kikka on perunoiden paistaminen tai grillaaminen pelkän keittämisen sijaan. Näin potut saavat rapsakan olemuksen ja tuovat rakennetta perunasalaattiin. Lisämakua saa, kun paistetut potut maustaa esimerkiksi valkosipulisuolalla, cayennepippurilla tai sipulijauheella. Kesällä perunasalaatin potut voi tietysti myös grillata.

Testaa joskus myös bataattia! Jos peruna kyllästyttää, kannattaa joskus kokeilla bataattisalaattia.

Älä unohda viinietikkaa

Viinietikka tuo perunasalaattiin kaivattua hapokkuutta. Voit käyttää perunasalaatissa mitä tahansa viinietikkaa, riippuen salaatin muista aineksista. Testaa omenaviinietikkaa, valkoviinietikkaa, punaviinietikkaa tai jopa balsamiviinietikkaa.

Muista kuitenkin laittaa viinietikkaa säästeliäästi. Se ei saa maistua salaatissa liikaa.

Testaa uusia lisukkeita: Avokadolla kermaisuutta, homejuustolla, pekonilla tai suolakurkuilla suolaista potkua

Mausta perunasalaattia rohkeasti uusilla raaka-aineilla. Avokadon lisääminen perunasalaatiin muuttaa ruokalajin entistä kermaisemmaksi. Avokadolla voi myös korvata pottusalaatin majoneesin kokonaan.

Suolaista potkua perunasalaattiin voi tuoda esimerkiksi lisäämällä joukkoon homejuustoa, pekonia tai suolakurkkukuutioita.

Mausta erilaisilla sinapeilla

Perunasalaatin joukkoon lisätään usein dijon-sinappia tai hunajasinappia, mutta kannattaa joskus testata myös täysjyväsinappia. Se tuo perunasalaattiin sekä makua että tekstuuria.

Älä unohda sipulia

Peruna ja sipuli ovat täydellinen makupari, joten sipuli on yksi pottusalaatin tärkeistä raaka-aineista. Voit käyttää kevätsipulia tai punasipulia joko sellaisenaan tai pikkelöitynä.

Lähde: Insider

1:43


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja