TOP5: Edulliset ruoat, jotka ovat superterveellisiä

Kauppojen hyllyiltä löytyy runsaasti edullisia ja ravinnerikkaita vaihtoehtoja.

Terveellinen ruoka ei suinkaan aina tarkoita kalliimpaa kauppalaskua. Itsensä saa ravittua myös edullisesti, kun satsaa erityisesti sesonkituotteisiin.

Nämä ruoat ovat paitsi ravinnerikkaita, myös edullisia:

Pavut

Eri pavut ovat täynnä täyttävää kuitua, joka tekee hyvää sekä vatsalle että sydämelle. Pavuissa on myös runsaasti proteiinia. Pavut ovat siis oiva tapa saada itsensä kylläiseksi edullisesti!

Perunat

Perunat eivät suinkaan ole epäterveellisiä – ellet sitten uita niitä rasvassa.  . Sellaisinaan ja kuorineen syötyinä perunat ovat todella terveellisiä. Niissä on paljon hyvälaatuisia hiilihydraatteja, B- ja C-vitamiineja sekä kuitua. Lisäksi perunoissa on jopa enemmän kaliumia kuin banaaneissa. Edullista ja hyvää!

Kananmunat

Yhdessä kananmunassa on noin kuusi grammaa proteiinia. Mikä parasta, elimistö pystyy käyttämään kaiken kananmunasta saamansa proteiinin. Keltuaiset ovat myös yksi parhaista keinoista saada aivojen kehitykselle tarpeellista B-vitamiineihin kuuluvaa koliinia.

Kaura

Hyvä tapa aloittaa päivä on syödä kulhollinen täyttävää ja kolesterolia alentavaa kaurapuuroa. Kaurassa on paljon tiamiinia, magnesiumia, fosforia ja mangaania.

Kaali

Kaali on todella ravintorikas, vähäkalorinen ja edullinen herkku. Se on hyvä C-vitamiinin, kuidun ja kaliumin lähde, mutta se myös auttaa ehkäisemään  monia sairauksia. Kaalia kannattaa ostaa varsinkin nyt, sillä se on sesongin edullinen elintarvike!

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja